F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Gp ΗΠΑ: Lewis Hamilton World Champion 2015!

Το Αμερικανικό GP 2015 ανέδειξε τον παγκόσμιο πρωταθλητή της φετινής χρονιάς! Αυτός δεν είναι άλλος από τον Βρετανό Lewis Hamilton, που εκμεταλλευόμενος λάθος χειρισμό του teammate του Nico Rosberg προς το τέλος, κέρδισε το φετινό Αμερικανικό GP και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση στην οποία τερμάτισε ο Sebastian Vettel κατέκτησε για τρίτη φορά τον Παγκόσμιο Τίτλο!

F1 Hellenic Fan Club - Gp ΗΠΑ: Lewis Hamilton World Champion 2015!

Εκτός από το κορυφαίο γεγονός της κατάκτησης του τίτλου από τον Hamilton, που σαφώς σημάδεψε τον αγώνα, στο Austin είχαμε συναρπαστικό αγώνα, με μάχες και διαφοροποιούμενες συνθήκες, αυτοκίνητο ασφαλείας 2 φορές, κι άλλες 2 το εικονικό. Αν και δεν έβρεξε κατά τη διάρκεια του αγώνα, η πολύ βρεγμένη πίστα έπαιξε κι αυτή το ρόλο της στην εξέλιξή του.
Οι εναλλαγές των θέσεων της κατάταξης ήταν συνεχείς σε όλο το μήκος του grid και τα συναισθήματα άλλαζαν σχεδόν από στροφή σε στροφή! Ο Hamilton τη μια κέρδιζε τον τίτλο και την άλλη έβλεπε πως θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο αγώνα... Ο Βρετανός έκανε πολύ καλή εκκίνηση και πέρασε το Rosberg που ήταν στην pole. Το κακό ξεκίνημα του Γερμανού εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα και οι δύο RedBull καταλαμβάνοντας τις 2-3 θέσεις. Στον πέμπτο γύρο έκανε την εμφάνισή του το εικονικό SC, αυτό έδωσε την ευκαιρία στο Rosberg να ετοιμάσει την επίθεσή του κι αμέσως μετά την "έξοδο" του VSC πέρασε τις δύο RedBull και πέρασε δεύτερος στο κυνήγι του ομόσταυλού του. Οι RedBull εξακολούθησαν να είναι πίσω από το Rosberg και σε ένα μπέρδεμα που δημιουργήθηκε σε προσπάθεια του Kvyat να περάσει το Rosberg ο τέταρτος Ricciardo το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και πέρασε δεύτερος. Η RedBull μάλιστα έχοντας τον Ricciardo με πολύ καλό ρυθμό κατάφερε να περάσει πρώτη με τον Αυστραλό. Ο ρυθμός του Hamilton συνεχώς μειωνόταν καθώς τα βρόχινα ελαστικά δε λειτουργούσαν σωστά στο οδόστρωμα που όλο κια στέγνωνε με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Γερμανός κι η Mercedes να καλέσει το Βρετανό για αλλαγή. Ακολούθησαν κι οι Kvyat, Rosberg οι οποίοι κατάφεραν μάλιστα να βγουν μπροστά από τον Βρετανό που ήταν τέταρτος και μακρυά από τον τίτλο. Με το οδόστρωμα πλέον αρκετά στεγνό και με ελαστικά slick πλέον, οι δύο Mercedes πέρασαν τις RedBull και βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις.
Ο Γερμανός έδειχνε να σταθεροποιείται στην πρώτη θέση και να χτίζει μια διαφορά. Στον 27 γύρο όμως έκανε την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω ακινητοποίησης του Ericsson στην πίστα κι οι διαφορές μηδενίστηκαν. Εντέλει 10 γύρους πριν την καρό σημαία, κάτι λόγω των συνθηκών του οδοστρώματος, κάτι λόγω της πίεσης του αγώνα και της ανάγκης για κατάκτηση της νίκης με κάθε τρόπο, ο Rosberg έκανε λάθος κι έχασε τον έλεγχο των φρένων στην στροφή 16 και στη στροφή 17 βγήκε εκτός με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Hamilton κι από εκεί και πέρα να κάνει "κρουαζιέρα" μέχρι το τέλος.... Ο Βρετανός ήταν καλύτερος όλη τη χρονιά κι αντεπεξήλθε με επιτυχία την κάθε δυσκολία και πίεση που του προέκυψε, κάτι που δεν είχε ο Γερμανός και φάνηκε πεντακάθαρα σήμερα.
Στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Vettel αν και ξεκίνησε στις πίσω θέσεις του grid. Έκανε πολύ καλό αγώνα με εξαίρετη στρατηγική κι αν είχε ακόμα ένα γύρο ίσως να έπαιρνε τη δεύτερη θέση από τον "προβληματικό" κι απογοητευμένο Rosberg, (στο τελευταίο γύρο ήταν κολλημένος πίσω από τον Γερμανό απέχοντας μισό δευτερόλεπτο μέχρι τον τερματισμό), παρατείνοντας έτσι τη διεκδίκηση του τίτλου έστω και μαθηματικά.
Στον συναρπαστικό αγώνα του Austin τελικά τερμάτισαν 12 μονοθέσια αφού για διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων φρένα και συγκρούσεις, εγκατέλειψαν οι NICO HULKENBERG (FORCE INDIA), MARCUS ERICSSON (SAUBER), KIMI RÄIKKÖNEN (FERRARI), FELIPE MASSA και VALTTERI BOTTAS (WILLIAMS), ROMAIN GROSJEAN (LOTUS) και WILL STEVENS (MANOR).
Μ' αυτά και μ' αυτά η MacLaren-Honda μπήκε στη βαθμολογούμενη δεκάδα με τον Jenson Button που τερμάτισε 6ος, ενώ ο Fernando Alonso έχοντας απώλεια δύναμης στους τελευταίους γύρους, έχοντας βρεθεί ακόμα και 5ος, έχασε τη 10η θέση από τον Ricciardo στο τέλος, τερματίζοντας 11ος.
Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

Θέση Οδηγός Ομάδα/Κατ/στής Χρόνος/Διαφ. Βαθμοί
1 LEWIS HAMILTON MERCEDES 1:50:52.703 25
2 NICO ROSBERG MERCEDES +2.850 18
3 SEBASTIAN VETTEL FERRARI +3.381 15
4 MAX VERSTAPPEN TORO ROSSO +22.359 12
5 SERGIO PEREZ FORCE INDIA +24.413 10
6 JENSON BUTTON MCLAREN +28.058 8
7 CARLOS SAINZ TORO ROSSO +30.619 6
8 PASTOR MALDONADO LOTUS +32.273 4
9 FELIPE NASR SAUBER +40.257 2
10 DANIEL RICCIARDO RED BULL RACING +53.371 1
11 FERNANDO ALONSO MCLAREN +54.816 0
12 ALEXANDER ROSSI MARUSSIA +75.277 0
NC DANIIL KVYAT RED BULL RACING DNF 0
NC NICO HULKENBERG FORCE INDIA DNF 0
NC MARCUS ERICSSON SAUBER DNF 0
NC KIMI RÄIKKÖNEN FERRARI DNF 0
NC FELIPE MASSA WILLIAMS DNF 0
NC ROMAIN GROSJEAN LOTUS DNF 0
NC VALTTERI BOTTAS WILLIAMS DNF 0
NC WILL STEVENS MARUSSIA DNF

Το πρωτάθλημα μπορεί να κρίθηκε και στις δύο κατηγορίες αλλά η δράση για τους φίλους της F1 συνεχίζεται στους τρείς αγώνες που απομένουν, αρχής γενομένης το επόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο με το GRAN PREMIO DE MÉXICO 2015!


Άγγελος Φραντζής | 26-10-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More