F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

F1 : Πράσινο φως στην εξέλιξη κινητήρων

Άνοιξε ο δρόμος για περισσότερη ελευθερία στην εξέλιξη των κινητήρων Formula 1 μετά από συνάντηση των κατασκευαστών και FIA στην Γενεύη.

f1 hellenic fan club -  Πράσινο φως στην εξέλιξη κινητήρων

Την Πέμπτη 15/10 συναντήθηκαν στην Γενεύη οι κατασκευαστές κινητήρων και η FIA για να συζητήσουν για το 2016. Το θετικό αυτής της συνάντησης είναι ότι αποφασίστηκε να επιτραπεί η εξέλιξη κατά την τρέχουσα χρονιά, κάτι που θα είναι μια τεράστια ώθηση τόσο για τη Honda όσο και τη Renault στην προσπάθειά τους να κλείσουν το χάσμα με τους αντιπάλους τους.

Επίσης επιτράπηκε η χρήση των κινητήρων παλαιότερων προδιαγραφών κάτι που μπορεί να ανοίξει μια πόρτα για τις Red Bull και Toro Rosso για να παραμείνουν στο άθλημα.

Ο αριθμός των διαθέσιμων tokens θα παραμείνει στα 32, ενώ παρέμειναν ανοικτά τα θέματα, εξέλιξης του άνω και το κάτω μέρους του στροφαλοθαλάμου, του συστήματος βαλβίδων και διάφορα βοηθήματα οδήγησης. Αυτό θα βοηθήσει τις Renault και Honda να πλησιάσουν τις Mercedes και Ferrari στην απόδοση.

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να συμφωνηθούν από την Επιτροπή της F1, η οποία αναμένεται να είναι μια τυπική διαδικασία, πριν την έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς στις αρχές Δεκεμβρίου.



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 16-10-2015 | F1 Hellenic Fan Club 
 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More