F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

F1 : Πρόβλημα με το υψόμετρο στο Gp του Μεξικό

Το υψόμετρο στο επερχόμενο Gp του Μεξικό θα φέρει πονοκέφαλο στους κατασκευαστές κινητήρων της Formula 1 και για κάποιους αυτό μπορεί να αποβεί και καταστροφικό.

f1 hellenic fan club - Πρόβλημα με το υψόμετρο στο Gp του Μεξικό

Το Autodromo Hermanos Rodriguez βρίσκεται στην πόλη του Μεξικό που έχει υψόμετρο 2.200 μέτρων και είχε να γίνει αγώνας από το 1992. Έτσι παίρνει την πρώτη θέση από το Interlagos της Βραζιλίας που έχει υψόμετρο 800 μέτρα και γίνεται ο "ψηλότερος" αγώνας στο καλεντάρι. Αυτό θα αποτελέσει γρίφο για τους μηχνικούς που δεν έχουν καθόλου δεδομένα λειτουργίας των κινητήρων για τέτοιες συνθήκες.

Καθώς αυξάνεται το υψόμετρο ο αέρας γίνεται  ποιο αραιός και η περιεκτικότητά του σε οξυγόνο μειώνεται, Αυτό μεταφράζεται σε μείωση της ισχύος των κινητήρων οι οποίοι θέλουν αέρα πλούσιο σε οξυγόνο για να κάνουν ιδανική καύση.

Καθώς το έργο που παράγεται από τις μονάδες ισχύος θα είναι ίδιο, ο λιγότερος αέρας θα φέρει πρόβλημα στην ψύξη των μονοθεσίων. Το πρόβλημα θα είναι εντονότερο με τον υπερτροφοδότη - turbo, στο οποίο θα χρειαστεί να ανεβάσουν τις στροφές, οι οποίες είναι ήδη κοντά στο όριο λειτουργίας του, για να φέρουν τη απόδοση του μονοθεσίου στα επιθυμητά επίπεδα.

Στην McLaren ανησυχούν ιδιαίτερα. "Το μεγάλο υψόμετρο της πίστας θα φέρει τους κινητήρες σε οριακά επίπεδα και αυτό θα επηρεάσει την αξιοπιστία" είπε ο Matt Morris.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 29-10-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More