F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Gp ΗΠΑ : Ποινές σε Vettel και Raikkonen για αλλαγή κινητήρα

Με ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης του Gp Αμερικής τιμωρήθηκαν και οι δύο Ferrari των Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, για αλλαγή κινητήρα.

f1 hellenic fan club - Gp ΗΠΑ : Ποινές σε Vettel και Raikkonen για αλλαγή κινητήρα

Είναι γνωστό αλλά και λογικό ότι στα σχέδια της Ferrari στο Austin ήταν και η αλλαγή κινητήρα ώστε να είναι φρέσκοι για τα τέσσερα τελευταία Gp της σεζόν μετατρέποντάς τα σε τεστ για την εξέλιξη τους το 2016.

Καθώς οι Vettel και Raikkonen στη Monza έκαναν την τελευταία τους αναβάθμιση, συμπλήρωσαν το όριο των τεσσάρων κινητήρων ανά σεζόν, έτσι με τον 5ο στο Τέξας θα λάβουν και οι δύο ποινές των 10 θέσεων στη σειρά εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής.

"Θα υποστούμε τις ποινές των 10 θέσεων για την αλλαγή κινητήρα σε αυτόν τον αγώνα, όμως ήταν μέσα στα σχέδιά μας" είπε ο Vettel, "δεν ήταν μυστικό ούτε κάτι καινούριο για μας. Ο στόχος μας ήταν να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν ισχυρότερους κινητήρες όποτε είναι διαθέσιμοι. Πιστεύω οι μηχανικοί μας έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτή μας η αλλαγή δεν πρέπει να χαρακτηριστεί ως βήμα πίσω. Αντιθέτως είναι πολύ θετικό".

Η απόφαση για το αν θα γίνει αλλαγή στον Vettel ήταν πολύπλοκη γιατί ο Γερμανός μαθηματικά είναι ακόμα μέσα στη μάχη για τον τίτλο. Ο πιλότος της Ferrari βρίσκεται 66 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Hamilton και απομένουν 100 βαθμοί μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος.

Ο Vettel δήλωσε ότι δίνει περισσότερη βάση στην εξέλιξη του κινητήρα παρά στις πολύ λίγες πιθανότητες που έχει στους τελευταίους τέσσερις αγώνες για να στεφθεί Πρωταθλητής φέτος.




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 22-10-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More