F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ferrari: Kimi Raikkonen και για το 2016

Τέλος σεναρίων όσον αφορά την παραμονή ή όχι του Kimi Raikkonen στη Ferrari. Η Ιταλική ομάδα ανανεώνει τη συνεργασία της με τον Φινλανδό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή.

F1 Hellenic Fan Club - Ferrari: Kimi Raikkonen και για το 2016

Η Ferrari εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η Scuderia Ferrari ανακοινώνει την ανανέωση της τεχνικής και αγωνιστικής συμφωνίας της με τον Kimi Raikkonen. Το αγωνιστικό δίδυμο του 2016 θα αποτελείται από τον Φιλανδό οδηγό και τον Sebastian Vettel». Η ανακοίνωση των Ιταλών δεν αναφέρει τίποτα για διάρκεια της συμφωνίας. Αυτό που ακούγεται όμως είναι πως θα ισχύει μόνο για το 2016.

Παράλληλα φημολογείται πως ο Raikkonen θα τερματίσει την καριέρα του στη F1 στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Κι έτσι η Ferrari προχώρησε σε αυτή την κίνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό που είναι ο τελευταίος που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με το μονοθέσιό της, να τελειώσει την καριέρα του κάτω από τη σημαία της!
Ταυτόχρονα παίρνουν τέλος και τα σενάρια της μετακόμισης διάφορων ονομάτων στο Μαρανέλλο στη θέση του Κίμι. Οπότε ο Valtteri Bottas κι ο Daniel Ricciardo, που ακούστηκαν έντονα σαν οι πιθανότεροι αντικαταστάτες του Raikkonen, εκτός απροόπτου παραμένουν στις ομάδες τους.

Μετά την ανανέωση του Kimi Raikkonen οι θέσεις που μένουν κενές στο πρωτάθλημα του 2016 είναι κυρίως μία στη McLaren, μία στη Force India και δύο στη Haas, (την καινούρια Αμερικανική ομάδα που θα εμφανιστεί στο νέο πρωτάθλημα).
Επίσης ο Sebastian Vettel χαιρέτισε την απόφαση της Ferrari να κρατήσει τον Kimi Raikkonen δίπλα του κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016.

« Νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός οδηγός. Εκτός από αυτό, νομίζω ότι είναι καλό για την ομάδα», δήλωσε την Πέμπτη ο Φέτελ στο Σπα.

«Έλαβα την ίδια ερώτηση στην Ουγγαρία, αλλά τώρα είναι λίγο διαφορετικό. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα στην απάντηση. Έχω μια καλή σχέση μαζί του και αυτό είναι καλό για να υπάρχει σταθερότητα. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι δουλεύουμε μαζί, εργαζόμαστε για την ομάδα, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και σίγουρα όλοι θέλουν τον συναγωνισμό, αλλά δεν νομίζω ότι ούτε αυτός ούτε εγώ βάζουμε τον εαυτό μας πάνω από την ομάδα».

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά σίγουρα ζητήθηκε η γνώμη μου και είπα ότι θα ήθελα πολύ να συνεχίσω να δουλεύω με τον Kimi. Στο μισό της σεζόν που έχουμε μέχρι τώρα νομίζω ότι τα αποτελέσματα δεν είναι δίκαια, διότι ο Kimi είχε μια σεζόν σκληρότερη από εμένα. Αλλά έτσι γίνεται μερικές φορές. Αλλά από την άποψη της απόδοσης νομίζω ότι ήταν πολύ πολύ κοντά. Και το πιο σημαντικό έχω πορευτεί μαζί του. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που γίναμε συμπαίκτες, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι θετικό για την ομάδα
».




 Άγγελος Φραντζής | 21-08-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More