F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η θέση της Pirelli - Ανώτατο όριο γύρων

Η Pirelli ως επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών στη Formula 1 με ανακοίνωσή της ζήτησε ξανά όπως είχε κάνει και το 2013 να εφαρμοστεί ανώτατο όριο γύρων στη χρήση των ελαστικών της σε κάθε αγώνα. Η ανακοίνωση ήρθε μαζί με την απάντηση στο συμβάν του Sebastian Vettel στον αγώνα του Spa.

f1 hellenic fan club - Η θέση της Pirelli - Ανώτατο όριο γύρων 2015

Η Pirelli πήρε θέση με επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν με το κλαταρισμένο ελαστικό του Vettel δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας στο Βελγικό gp στην πίστα του Spa στερώντας από τον Γερμανό πιλότο της Ferrari την τρίτη θέση στο βάθρο. Παράλληλα ζήτησε να εφαρμοστεί ανώτατο όριο γύρων στα ελαστικά της.

Η Ιταλική εταιρία είχε ζητήσει και το 2013 τον περιορισμό του αριθμού των γύρων για κάθε ελαστικό, κάτι που δεν είχε γίνει αποδεκτό. Η μέγιστη απόσταση θα ήταν το 50% της ολικής απόστασης αγώνα για τη σκληρή γόμα και 30% της απόστασης για τη μαλακή.

Ο Sebastian Vettel έκανε 27 γύρους με το συγκεκριμένο σετ ελαστικών. Αν είχε εφαρμοστεί το όριο γύρων όπως ζητούσε η Pirelli, θα έπρεπε έχει να κάνει αλλαγή στους 22 γύρους. Ο Γερμανός έξαλλος "στόλισε" την Pirelli λέγοντας ότι αν είχε συμβεί το κλατάρισμα όταν έμπαινε στην Eau Rouge δεν ήταν εδώ και να μιλάμε. Οι Ιταλοί προμηθευτές ελαστικών απάντησαν επίσημα.

"Η στρατηγική ήταν για δύο με τρία πιτ στοπ στον αγώνα στο Spa. Τα ελαστικά ενδεικτικά αντέχουν για 40 γύρους, κάτι όμως που εξαρτάται από τις συνθήκες του αγώνα. Κάτι άλλο συνέβη και προκάλεσε την αστοχία. Άλλες ομάδες επέλεξαν άλλη κατεύθυνση".

Η Pirelli θεώρησε ότι το οδηγικό στιλ του Vettel στους τελευταίους γύρους ήταν η αιτία της αστοχίας του ελαστικού. Ο Γερμανός για να υπερασπιστεί τη θέση του, καταδιωκόμενος από τον Grosjean δύο γύρους πριν την καρό σημαία, έκανε βίαια περάσματα πάνω από τα κέρμπ της πίστας και αυτό κυρίως θεωρούν στην Pirelli ότι ήταν η αιτία της αστοχίας στο ήδη καταπονημένο πίσω δεξιά ελαστικό του μονοθεσίου της Ferrari. Δεν συνδέουν την περίπτωση του Vettel με αυτή του Rosberg στο Fp2, που οφειλόταν σε εξωτερικό παράγοντα όπως είπαν.




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 24-08-2015 | F1 Hellenic Fan Club 




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More