F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Gp Monaco - Πρίγκιπας ξανά ο Rosberg

Νίκη στο grand prix του Μονακό για τον Nico Rosberg. Πρίγκιπας στη Formula 1 και στο σπίτι του το Μόντε Κάρλο για συνεχόμενη χρονιά. Δεύτερη θέση για τον Lewis Hamilton παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε και το 1-2 για την Mercedes. Τρίτη θέση στον Daniel Ricciardo και τη Red Bull.

f1 hellenic fan club - rosberg wins gp monaco 2014

Είναι σύνηθες ο πιλότος που έχει την pole στο Μονακό να κερδίζει και τον αγώνα. Έτσι και έγινε ο Nico Rosberg πήρε την πολύτιμη νίκη στο Πριγκιπάτο και μάλιστα για 2η συνεχόμενη χρονιά σε ένα αψεγάδιαστο αγώνα για τον Γερμανό που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τα μυστικά της πίστας αφού εκεί είναι το σπίτι του. Με διάφορα προβληματάκια στην ισχύ ακολούθησε ο Lewis Hamilton για να κάνει το 1-2 για τη Mercedes με τον 3ο Ricciardo να τον πιέζει ασφυκτικά στους τελευταίους γύρους.

Σίγουρα το βάθρο δεν θα ήταν αυτό όσον αφορά βέβαια την 3η θέση, γιατί οι δύο πρώτες είναι σίγουρες, αλλά ένας αγώνα στο Μονακό επιφυλάσσει εκπλήξεις όπως και έγινε. Στην εκκίνηση οι Vettel και Raikkonen πετάχτηκαν μπροστά στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είχαμε το πρώτο safty car μετά την επαφή των Button και Perez στη Μιραμπό με τον δεύτερο εκτός αγώνα. Με την επανεκκίνηση του αγώνα εγκατέλειψε ο Vettel με πρόβλημα στο μονοθέσιο.

2ο safty car στον 25ο γύρο με τον Adrian Sutil της Sauber να κτυπά στις μπαριέρες στην έξοδο του τούνελ. Όλοι μέσα για αλλαγή ελαστικών με μεγάλο άτυχο τον Kimi Raikkonen που ενώ διεκδικούσε βάθρο και πολύτιμους βαθμούς για τη Ferrari με τον Alonso στην 5η θέση, ήρθε μια επαφή με την Marussia που κλατάρισε το ελαστικό του και κατάστρεψε τον αγώνα του αφού αναγκάστηκε να ξαναμπεί αμέσως στα πιτ.

Συναρπαστικό και φέτος το Gp στο Μονακό αν και στο περισσότερο μέρος ήταν μια μάχη για "δύο" δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, οι έξοδοι, τα safty cars και την αδρεναλίνη στα ύψη μας χάρισαν ένα όμορφο αγώνα στο πανέμορφο Πριγκιπάτο.

Αναλυτικά η κατάταξη :

1. Nico Rosberg Mercedes 1h49m27.661s
2. Lewis Hamilton Mercedes 9.210s
3. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault +9.614s
4. Fernando Alonso Ferrari +32.452s
5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes -1 γύρο
6. Jenson Button McLaren-Mercedes -1 γύρο
7. Felipe Massa Williams-Mercedes -1 γύρο
8. Romain Grosjean Lotus-Renault -1 γύρο
9. Jules Bianchi Marussia-Ferrari -1 γύρο
10. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes -1 γύρο
11. Marcus Ericsson Caterham-Renault -1 γύρο
12. Kimi Raikkonen Ferrari -1 γύρο
13. Kamui Kobayashi Caterham-Renault -3 γύρους
14. Max Chilton Marussia-Ferrari -3 γύρους



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 25-05-2014 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More