F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

F1 : 20 χρόνια χωρίς E-Senna

Μαύρη επέτειος είναι κάθε Πρωτομαγιά για τη Formula 1 και ιδιαίτερα φέτος καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον άδικο χαμό του Ayrton Senna στην πίστα της Ίμολα το 1994.

f1 hellenic fan club - 20 years without senna - 20-χρονια-χωρις-ε-σεννα

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του μύθου της Formula 1 που παραμένει όμως ζωντανός στις καρδιές όλων των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. θεωρείται ο πιο ακριβής, ο πιο ευφυής, και ο αξεπέραστος στο βρεγμένο πιλότος της F1, μάλιστα πάρα πολλοί ήταν και οι τρόποι για το πως να τιμήσουν τη μνήμη του που μέχρι και αεροπλάνα βάφτηκαν στα χρώματα του κράνους του. Η Williams φέτος φέρει το σχετικό λογότυπο στο ρύγχος των μονοθεσίων της, στη μνήμη του αδικοχαμένου Βραζιλιάνου που έχασε τη ζωή του οδηγώντας μια Williams.

f1 hellenic fan club - 20 years senna

Ήταν Πρωτομαγιά του 1994 όπου ο Ayrton Senna θα άφηνε την τελευταία του πνοή στην πίστα της Imola στη στροφή Tamburello. Ένα περίεργο Σαββατοκύριακο με πολλά μηνύματα ότι κάτι θα συμβεί αφού ο Βραζιλιάνος δεν ήταν ο μόνος που έχασε τη ζωή του. Ο Αυστριακός οδηγός Roland Ratzenberger με μια Simtec θα χάσει και αυτός τη ζωή του μια μέρα πριν στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου πέφτοντας με 300 χλμ πάνω στις τσιμεντένιες μπάρες. Ο Rubens Barrichello είχε μια σφοδρή έξοδο στα δοκιμαστικά που παρα λίγο να του στοιχίσει τη ζωή τον ανάγκασε να δει τον αγώνα από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Ο Senna στο meeting των οδηγών την Κυριακή το πρωί τόνισε ότι έπρεπε να βελτιωθεί κατά πολύ η ασφάλεια και ότι θα είχε την πρωτοβουλία για αυτό, τα γεγονότα όμως τον πρόλαβαν δυστυχώς.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 01-05-2014 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More