F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

F1 : Έξαλλος ο Raikkonen

Το "λόγο" ζήτησε φανερά εκνευρισμένος ο Kimi Raikkonen μετά το τέλος του Ισπανικού Grand Prix Formula 1. “Ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις;” για την στρατηγική της Ferrari που όπως αποδείχτηκε ευνόησε τον Alonso, ρωτούσε ο συνέχεια ο Φιλανδός.

f1 hellenic fan club - ferrari raikkonen spain 2014

Στο Gp της Βαρκελώνης ο Kimi είχε μια ευκαιρία για το κάτι παραπάνω μιας και μέχρι τώρα δεν έχει προσφέρει και πολλά στην ομάδα από πλευράς βαθμών. Όντας πιο γρήγορος από τον team-mate του εκίνησε από την 6η θέση, μια θέση μπροστά από τον Alonso, θέση που κράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και όπως είναι λογικό έπρεπε να κάνει πρώτος πιτ στοπ για να έχει και το πλεονέκτημα, τακτική που συνηθίζεται από τις ομάδες για τον οδηγό που προηγείται. Αυτό δεν έγινε καθώς η Ferrari κάλεσε τον Alonso πρώτα αν και ήταν πίσω από τον Kimi, μια κίνηση που ευνόησε τον Ισπανό.

f1 hellenic fan club - ferrari raikkonen alonso spain 2014

Η επιλογή των τριών πιτ στοπ για τον Alonso και των δύο για τον Raikkonen είχαν αποτέλεσμα να προσπεράσει τελικά ο Ισπανός τον Kimi αφού είχε πιο φρέσκα ελαστικά. Αυτή η εναλλαγή στις θέσεις προφανώς είναι και η αφορμή που εμφανώς ενοχλημένος ο Φιλανδός πιλότος ζητούσε εξηγήσεις από το ασύρματο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας από του μηχανικούς του για το ποιος πήρε αυτές τις αποφάσεις.

Αργότερα ο Raikkonen υποβάθμισε το γεγονός λέγοντας : "Ήθελα μόνο να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Προφανώς δεν είχε και τόση σημασία, μιας και πάλι τερματίσαμε πολύ πίσω από τους άλλους. Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα και ήταν καλύτερα, αλλά πάλι ήμασταν στην 6η και 7η θέση."




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 13-05-2014 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More