F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

F1 : Εμφύλιος στη Mercedes

Ο Nico Rosberg πήρε την pole και την νίκη στο gp Formula 1 στο Μονακό αφήνοντας τον Lewis Hamilton στη 2η θέση και στη βαθμολογία για το πρωτάθλημα και όπως φαίνεται η μεταξύ τους σχέση δεν θα είναι πια ίδια.

f1 hellenic fan club - rosberg hamilton monaco 2014

Η μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε και από ότι φαίνεται και από τις δηλώσεις τους θα κρατήσει καλά. Οι δύο πιλότοι της Mercedes είναι γνωστό ότι έχουν κοινούς στόχους ειδικά φέτος με την κυριαρχία της W05 και δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα των οδηγών. 

Ο Rosberg το Σαββατοκύριακο στο Πριγκιπάτο έδωσε ένα σοβαρό κτύπημα στον ομόσταυλό του Hamilton καθώς τον νίκησε σε όλα τα επίπεδα ακόμα και στην πρωτοπορία στο βαθμολογικό πίνακα αφού με τη νίκη του στο Μονακό είναι πρώτος. Ήταν χαρακτηριστικό που ο Hamilton δεν συνεχάρη τον Rosberg για τη νίκη του και στην απονομή ούτε καν που τον κοίταξε. Η σχέση τους πλέον έχει καταστραφεί και μετά τις δηλώσει του Βρετανού ότι δεν είναι "φίλοι" αλλά "συναθλητές" είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Ο Βρετανός που θεωρεί τον εαυτό του σαν το νούμερο ένα της ομάδας έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη χθεσινή pole του Nico καθώς στην τελευταία προσπάθεια των οδηγών για το γρήγορο γύρο τους, ο Rosberg που είχε ήδη κάνει το καλύτερο χρόνο, προκάλεσε την κίτρινη σημαία με μια του έξοδο στη στροφή Μιραμπό, που είχε σαν αποτέλεσμα να ανακόψει την προσπάθεια των άλλων οδηγών να μην απειληθεί ο χρόνος του και έτσι να κρατήσει την πρώτη θέση στη εκκίνηση στον αγώνα. Ο Hamilton αυτό το θεώρησε εσκεμμένο, οι αγωνοδίκες όμως εξέτασαν τα στοιχεία από την τηλεμετρία και δικαίωσαν τον Γερμανό πιλότο.

Στον αγώνα σήμερα η εκκίνηση βρήκε του δύο οδηγούς στην ίδια θέση μετά τον πρώτο γύρο αλλά και καθ' όλη τη διάρκειά του με το Hamilton να γκρινιάζει συνεχώς στους μηχανικούς για τα ελαστικά του, για τη στρατηγική, για προβλήματα με το ERS. Ο αγώνα ήταν μια μάχη για δύο. 

Ο Lewis δεν κατάφερε να νικήσει τον Nico που οδήγησε άψογα και έφτασε στην 2η συνεχώμενη νίκη του στο Μονακό. Στις δηλώσεις του είπε "είμαστε ακόμα φίλοι", σε αντίθεση με αυτές του Βρετανού.

Ένα είναι σίγουρο, έχουν ανάψει τα αίματα για τα καλά και το κατά τα λεγόμενα του Hamilton ότι θυμίζει την σχέση του Senna με τον Prost είναι στην κρίση του καθενός.



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 25-05-2014 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More