F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

F1 - Διαζύγιο ΣΟΚ μεταξύ Ferrari και του αρχιμηχανικού της Sassi

Η ομάδα της Ferrari στη Formula 1 διαχώρησε τους δρόμους της με τον Lorenzo Sassi, τον κύριο μηχανικό που ειναι υπεύθυνος για την μονάδα ισχύος της φετινής, SF70H.

f1 hellenic fan club - Διαζύγιο ΣΟΚ μεταξύ Ferrari και του αρχιμηχανικού της Sassi

Παρά το γεγονός ότι το Maranello αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση, μια αναφορά στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale ανέφερε ότι η αναχώρηση του Sassi έγινε μετά από άμεση παρέμβαση του προέδρου Sergio Marchionne.

Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι ότι ο Lorenzo Sassi είναι αυτός που ευθύνεται για την φετινή επιτυχημένη πορεία του κινητήρα της Ferrari με τις επιδόσεις του να είναι πολύ κοντά σε αυτές των Mercedes.

Πηγές ανέφεραν ότι ο Sassi έφυγε από την ομάδα τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι σαφές εάν έχει εγκαταλείψει πλήρως την εταιρεία ή έχει μετακινηθεί σε άλλο ρόλο εντός του Γκρουπ Fiat.

Επιπλέον, η αναχώρηση του Sassi έρχεται κόντρα στις προτάσεις ότι η Ferrari θα εισαγάγει έναν πολύ αναβαθμισμένο κινητήρα στο British Grand Prix, που λέγεται ότι χρησιμοποιεί ορισμένες τεχνικές καινοτομίες που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στους «κόκκινους».

Ο Sebastian Vettel οδηγεί το πρωτάθλημα με 14 βαθμούς πάνω από τον Lewis Hamilton και πολλοί στην F1 πιστεύουν ότι υπάρχει τώρα πολύ μικρή διαφορά όσον αφορά την ισχύ μεταξύ των κινητήρων της Ferrari και της Mercedes.

Ο ίδιος ο Vettel απέρριψε ερωτήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο της αποχώρησης του Sassi, όταν του ζητήθηκε στην Αυστρία την Πέμπτη.

«Δεν ξέρω σε τι αναφέρεστε», είπε ο Γερμανός, "Είναι καλύτερα να ρωτήσετε λίγο πιο ψηλά."






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 07-07-2017 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More