F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Las Vegas calling Formula 1!

Η πρωτεύουσα του τζόγου, της διασκέδασης και του «glamorous», με τη βοήθεια "Κινέζικων δολαρίων", ευελπιστεί να επαναφέρει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη «ζωή» της... Είναι κάτι που ταιριάζει άλλωστε στο φημισμένο Las Vegas!


F1 Hellenic Fan Club - Las Vegas calling Formula 1!

Οι ελπίδες του Λας Βέγκας να φιλοξενήσει και πάλι έναν αγώνα Formula 1 στο κοντινό μέλλον, ενισχύθηκαν μετά το ενδιαφέρον που προέκυψε από Κινέζους επενδυτές για να συμμετάσχουν στο σχέδιο.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του BBC, ένας όμιλος με έδρα το Πεκίνο έχει δηλώσει ότι θα βοηθήσει στο επενδυτικό σχέδιο αγώνα που έχει τεθεί από τον Αμερικανό επιχειρηματία Farid Shidfar και της εταιρείας του P2M Motorsports. Ο Shidfar είπε: «Είναι πολύ κοντά στο να επενδύσουν στο Λας Βέγκας, έχουν επιχειρήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον αθλητισμό, την τεχνολογία και την ψυχαγωγία κι αυτά τους καθιστούν έναν τεράστιο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων. Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι πολύ σημαντικά ώστε να αποτελούν έναν σοβαρό λόγο να είναι πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή την προοπτική».

Eπίσης υπάρχουν έτοιμα σχέδια για μια πίστα στην περιοχή εντός του Las Vegas με προδιαγραφές υψηλών ταχυτήτων και ικανή να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό θεατών, όπως ανέφερε ο Peter Wahl, διευθύνων σύμβουλος της Tilke που σχεδιάζει πίστες προδιαγραφών F1. Ο Peter Wahl δήλωσε ανυπόμονος να δει το πρώτο μονοθέσιο να φτάνει στα «κόκκινα» στη νέα πίστα και πως πιστεύει ότι ο αγώνας του Las Vegas θα γίνει ένα από τα highlights του ημερολογίου της F1.

Αν και το πιθανότερο είναι ο πρώτος αγώνας στο Λας Βέγκας να καταστεί δυνατό να γίνει το 2018, ο Shidfar δεν αποκλείει την πιθανότητα αυτό να συμβεί το επόμενο έτος, εάν υπάρξει μια συμφωνία σύντομα, προσθέτοντας πως χρειάζονται περίπου 14 μήνες για να προετοιμαστούν για την διεξαγωγή αγώνα.



Άγγελος Φραντζής | 11-06-2016 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More