F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

F1 - GP Καναδά: Hamilton νικητής με την ευγενική χορηγία της Ferrari!

Ο Lewis Hamilton κέρδισε το Καναδικό Grand Prix για την Mercedes, αφού κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία την απειλή της, έντονα ανταγωνιστικής στο  Circuit Gilles Villeneuve, Ferrari και του Sebastian Vettel, ο οποίος βρέθηκε δύο φορές επικεφαλής, αλλά δεν απέδωσε η στρατηγική, αφού χρειάστηκε τρία pit stop έναντι δύο του αντίπαλου...


F1 Hellenic Fan Club - F1 - GP Καναδά: Hamilton νικητής με την ευγενική χορηγία της Ferrari!

Ο Hamilton κέρδισε για πέμπτη φορά στο Circuit Gilles Villeneuve του Μόντρεαλ ακολουθώντας  στρατηγική με ένα pit stop, που δούλεψε τέλεια γι 'αυτόν μετά από μια κακή εκκίνηση από την pole position.

F1 Hellenic Fan Club - F1 - GP Καναδά: Hamilton νικητής με την ευγενική χορηγία της Ferrari!


Στον αντίποδα ο Sebastian Vettel έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση από την τρίτη θέση του grid, ξεπερνώντας και τις δύο Mercedes που είχε μπροστά του σαν πύραυλος!!! Η στρατηγική που επέλεξε να ακολουθήσει η Ferrari για τον Γερμανό αποδείχθηκε όμως λανθασμένη. Πιο συγκεκριμένα στον 11ο γύρο κι αφού είχε κάνει την εμφάνισή του το Virtual SC στην πίστα, λόγω φωτιάς στη McLaren του Jenson Button, ο Vettel κλήθηκε στα pits για αλλαγή ελαστικών φορώντας τα πολύ μαλακά αντί των ultra. Το ίδιο έγινε και με τον Kimmi Raikkonen. Κάτι που αποδείχθηκε μεγάλο λάθος αφού θα έπρεπε να καλέσουν πάλι τα μονοθέσια για αλλαγή αφού ήταν υποχρεωτική η χρησιμοποίηση των μαλακών... Αντίθετα στη Mercedes κράτησαν τον Hamilton με τα πάρα πολύ μαλακά, (με τα οποία ξεκίνησαν οι 20 από τους 22 πιλότους), μέχρι τον 24ο γύρο. Σε αυτό το διάστημα ο Vettel δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την πρωτοπορία του Βρετανού. Στο μοναδικό pistop ο Hamilton φόρεσε τα μαλακά πηγαίνοντας μέχρι τέλος χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού ξαναβρέθηκε πρώτος μετά το αναγκαστικό δεύτερο pitstop του Γερμανού...


Στο παραπάνω βίντεο βλέπεται την εκπληκτική εκκίνηση του Sebastian Vettel.

Ο Hamilton δεν απειλήθηκε ούτε από τον Nico Rosberg αφού τον «εξουδετέρωσε» νωρίς!!! Συγκεκριμένα αμέσως μετά την εκπληκτική εκκίνηση του Vettel οι "ξαφνιασμένοι" Hamilton και Rosberg προσπάθησαν να ακολουθήσουν σαν δεύτεροι τον πιλότο της Ferrari. Πάνω στη μάχη στην πρώτη κιόλας στροφή υπήρξε επαφή που έβγαλε τον Γερμανό εκτός πίστας, πράγμα το οποίο τον έφερε στη 10η θέση κι εκτός διεκδίκησης της νίκης στην ουσία. Ο Rosberg κατάφερε τελικά να τερματίσει 5ος πίσω από τον Max Verstappen της RedBull. Μάλιστα στον τελευταίο γύρο κι ενώ ο Rosberg προσπαθούσε με μανία να κερδίσει μια ακόμα θέση, πέρασε το νεαρό Ολλανδό στην ευθεία, αλλά στη στροφή έχασε τον έλεγχο στα φρένα με αποτέλεσμα να φύγει το πίσω μέρος της Mercedes και να υπάρξει τετακέ, κάτι που ευτυχώς για τον Γερμανό δεν του κόστισε την 5η θέση. Αυτό το γεγονός παράλληλα με την πρώτη θέση βοήθησε τον Hamilton να μειώσει κατά 15 βαθμούς τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του στο βαθμολογικό πίνακα των οδηγών!

3ος στο βάθρο βρέθηκε ο Valtter Bottas για τη Williams, με εκπληκτική εμφάνιση και με στρατηγική ενός pitstop κι αυτός. Ο Kimmi Raikkonen έκανε φιλότιμη προσπάθεια αλλά έπεσε κι αυτός θύμα της "εμπνευσμένης" στρατηγικής της Ferrari και είδε την καρώ σημαία 6ος. Στην 7η θέση ήταν ο Daniel Ricciardo με RedBull κάνοντας μέτρια εμφάνιση. Ο Nico Hulkenberg για τη Force India ήταν 8ος, ενώ ο άλλος πιλότος της ομάδας Sergio Perez συμπλήρωσε τη 10άδα. Τέλος ενδιάμεσα από τους οδηγούς της Ινδικής ομάδας στην 9η θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz Jr. για την Toro Rosso.

Αναλυτικά η κατάταξη του έβδομου αγώνα του πρωταθλήματος έχει ως εξής:


ΘέσηΟδηγόςΚατ/στήςΧρόνος
   1 Lewis Hamilton  Mercedes 1:31:05.296
   2 Sebastian Vettel  Ferrari +5.011
   3 Valtteri Bottas  Williams +46.422
   4 Max Verstappen  Red Bull Racing +53.020
   5 Nico Rosberg  Mercedes +1:02.093
   6 Kimi Raikkonen  Ferrari +1:03.017
   7 Daniel Ricciardo  Red Bull Racing +1:03.634
   8 Nico Hulkenberg  Force India +1 lap
   9 Carlos Sainz Jr.  Toro Rosso +1 lap
 10 Sergio Perez  Force India +1 lap
 11 Fernando Alonso  McLaren +1 lap
 12 Daniil Kvyat  Toro Rosso +1 lap
 13 Esteban Gutierrez  Haas F1 Team +2 laps
 14 Romain Grosjean  Haas F1 Team +2 laps
 15 Marcus Ericsson  Sauber +2 laps
 16 Kevin Magnussen  Renault F1 Team +2 laps
 17 Pascal Wehrlein  Manor Racing +2 laps
 18 Felipe Nasr  Sauber +2 laps
 19 Rio Haryanto  Manor Racing +2 laps
  R Felipe Massa  Williams  
  R Jolyon Palmer  Renault F1 Team  
  R Jenson Button  McLaren Engine

Ραντεβού σε 5 μέρες για τον 8ο αγώνα της σεζόν με το Ευρωπαϊκό GP στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.



Άγγελος Φραντζής | 12-06-2016 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More