F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

F1 : Απορρίπτει η Mercedes τη σχέση Aston Martin/Red Bull

H Mercedes διέψευσε ότι η συνεργασία της Aston Martin με τη Red Bull θα βοηθούσε να εξασφαλίσουν τη χρήση της μονάδας ισχύος τους από το 2016 στη Formula 1.

f1 hellenic fan club -  Απορρίπτει η Mercedes τη σχέση Aston Martin/Red Bull 2015

Δημοσίευμα του Autocar θέλει την επιστροφή της Aston Martin στην F1 και συνεργασία με τη Red Bull την οποία θα προμηθεύει με μονάδες ισχύος της Mercedes από το 2016 όπου και λήγει το συμβόλαιο της Αυστριακής ομάδας με την Renault. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και έκανε το γύρο του κόσμου.

Αυτό συμβαίνει παρά την από καιρό άρνηση της Mercedes για συνεργασία με την Red Bull και την παροχή μονάδων ισχύος, οι Andy Palmer, διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin και Simon Sproule, διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνιών, είναι πρόθυμοι για μια τέτοια συνεργασία. Είναι κάτι που έχουν κάνει και στο παρελθόν όταν δούλευαν στην Nissan και έτρεξαν το project Infiniti που παρέχει κινητήρες στην Red Bull από τη Renault. 

Κάτι αντίστοιχο θέλουν να κάνουν και τώρα. Η Mercedes έχει το 5% της Aston Martin, αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην Red Bull να χρησιμοποιήσει τις μονάδες ισχύος των Γερμανών και γιατί όχι τελευταίου spec!

Η Mercedes όμως μπλόκαρε κάτι τέτοιο μέσω των δηλώσεων του μη εκτελεστικού της προέδρου, Niki Lauda που είπε : "Δεν έχει γίνει καν συζήτηση για κάτι τέτοιο. Καμία απολύτως κουβέντα μέσα στην ομάδα, θα το είχα ακούσει. Δίνουμε κινητήρες ήδη σε 4 ομάδες, δεν υπάρχει χώρος για 5η".

Μην αποκλείεται τίποτα πάντως γιατί το σενάριο αυτό δεν είναι και τόσο απίθανο !




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 05-07-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More