F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

F1 - Ο Leclerc στη Ferrari αντί του Raikkonen - επίσημο

Ανακοινώθηκε επίσημα, ο Charles Leclerc θα πάρει τη θέση του Kimi Raikkonen στη Ferrari από την σεζόν 2019 στην Formula 1.

f1 hellenic fan club - Leclerc στη Ferrari αντί του Raikkonen - επίσημο

Αποχωρεί από τους κόλπους της Scuderia ο πρωταθλητής της. Ο Iceman στο τέλος της σεζόν θα παραχωρήσει την θέση του στον Charles Leclerc που θα τον αντικαταστήσει στην Ferrari.

Δεν θα τελειώσει όμως η καριέρα του Φινλανδού στην F1 εδώ. Ο Kimi θα πάει για δύο χρόνια στην Sauber στην ομάδα που ξεκίνησε το ταξίδι του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανταλλάσσοντας θέσεις με τον μικρό Μονεγάσκο.

"Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών στην Ferrari η συνεισφορά του Kimi ήταν σημαντική σαν άνθρωπος και σαν αθλητής", είπε ο Maurizio Arrivabene.

" Έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας με πολύ ομαδικό πνεύμα. Σαν πρωταθλητής της Ferrari θα είναι για πάντα μέρος της αγωνιστικής ιστορίας της ομάδας και μέλος της οικογένειας μας".

"Σε ευχαριστούμε για όλα Kimi και σου ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον, σε εσένα και την οικογένειά σου".

Ο Kimi Raikkonen αποχωρεί από τη Ferrari ως ένας πολύ επιτυχημένος πιλότος που απαριθμεί ένα παγκόσμιο τίτλο, 59 βάθρα, 144 εκκινήσεις (μόνο ο Schumacher έχει περισσότερες, 197).

Η ανακοίνωση για τον Leclerc ήταν σχετικά λιτή. " Ο Charles Leclerc θα οδηγεί για λογαριασμό Ferrari το 2019 στο πλευρό του Sebastian Vettel".




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 11-09-2018 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More