F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

GP Monaco 2015 - Γλυκόπικρες "γεύσεις"....

Ο περίφημος αγώνας του Monaco για το πρωτάθλημα Formula 1 του 2015 είναι πια Ιστορία. Αρκετοί οι πρωταγωνιστές του που έκλεψαν τις εντυπώσεις, ο καθένας με τον τρόπο του, Rosberg,  Hamilton, Mercedes, Vettel, Ferrari, McLaren και φυσικά Max Verstappen!!!

f1 hellenic fan club - GP Monaco 2015 - Γλυκόπικρες "γεύσεις".... 
Αν κι οι στενοί του δρόμοι του Monaco δεν επιτρέπουν εύκολα ανατροπές στην κατάταξη, σε σχέση με τις θέσεις που έχουν τα μονοθέσια στην εκκίνηση, το Πριγκιπάτο γι' άλλη μια φορά επιφύλαξε εκπλήξεις και για τους πρωταγωνιστές και για τους φίλους του αθλήματος. Για άλλους ευχάριστες, για άλλους δυσάρεστες και για άλλους και τα δύο μαζί.... Δε μας επέτρεψε να πλήξουμε!!!!

f1 hellenic fan club

Ας ξεκινήσουμε με τον μεγάλο νικητή! Ο Nico Rosberg αφού κατάφερε να κρατήσει πίσω του το Sebastian Vettel, είχε σχεδόν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και σίγουρα είχε αποδεχθεί πως αυτή ήταν η καλύτερη θέση που μπορούσε τερματίσει, εκτός απροόπτου.... Και στον 63ο γύρο το απρόοπτο έκανε την εμφάνισή του! Κι είχε μια μορφή που κανένας δε μπορούσε να φανταστεί.... Όχι ατύχημα, όχι μηχανική βλάβη, κανένας από τους γνωστούς αστάθμητους παράγοντες δε "χτύπησε" τον προπορευόμενο στον αγώνα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Lewis Hamilton! Ενώ το SC έκανε την εμφάνισή του η Mercedes αποφάσισε να βάλει τον πρωτοπόρο Hamilton στα πιτς για αλλαγή ελαστικών!!!! Μια κίνηση χωρίς καμμία λογική σε μια πίστα σαν του Monaco, με το SC στην πίστα και με 15 γύρους να απομένουν. Μάλιστα ο Βρετανός είχε πιο φρέσκα λάστιχα από τους δύο Γερμανούς που τον ακολουθούσαν κατά 1-2 γύρους!!!! Αποτέλεσμα, ο Rosberg πήρε μια απρόσμενη νίκη κι ακόμα πίνει Perrier για να του φύγει η τόση "γλύκα"!!!!! Επίσης Vettel και Ferrari από την τρίτη θέση βρέθηκαν στη δεύτερη παίρνοντας 3 βαθμούς παραπάνω στην πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν φέτος να είναι ανταγωνιστικοί και να κυνηγήσουν όσο περισσότερο μπορούν τη Γερμανική ομάδα. Στη Mercedes η "γεύση" ήταν γλυκόπικρη, από τη μια γλύτωσε τα χειρότερα με το 1-3, από την άλλη έχασε το 1-2 που θα της έδινε 6 βαθμούς παραπάνω από τη Scuderia και κρέμασε άσχημα τον ένα πιλότο της! Ο λόγος για τον άτυχο Lewis Hamilton που πήρε τέτοια πίκρα που μάλλον θα το έχει ρίξει στα αντικαταθλιπτικά......

f1 hellenic fan club

Ευχάριστο ήταν το απόγευμα της Κυριακή στην Κυανή Ακτή και για τη McLaren. Η Βρετανική ομάδα ξεκίνησε φέτος συνεργασία με τη Honda, που επέστρεψε στη F1 μετά από 8 χρόνια, "φορώντας" το κινητήρα της Ιαπωνικής εταιρίας, τον MP4-30. Όμως η χρονιά για τους Βρετανούς και τους Ιάπωνες είναι "τίγκα" στα προβλήματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φτάσουμε στον 6ο αγώνα της σεζόν για να καταφέρει κάποιο μονοθέσιό τους να τερματίσει σε βαθμολογούμενη θέση! Αυτό ήταν το μονοθέσιο του Jenson Button που ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 8η θέση κι έδωσε τους πρώτους 4 βαθμούς στη McLaren! Θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν ακόμα καλύτερα μιας κι ο έτερος πιλότος των Βρετανών, ο Fernando Alonso, βρισκόταν στην πρώτη 10άδα όταν έμεινε από κιβώτιο. Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό άφησε μια πίκρα στους ανθρώπους της McLaren, αλλά με τα τόσα προβλήματα που έχουν φέτος δε νομίζω πως μπορούμε να το πούμε.... Σίγουρα πικραμένος αισθάνεται ο Ισπανός. Υπάρχει μια αισιοδοξία στην ομάδα κι η πεποίθηση πως σημειώνεται βελτίωση από αγώνα σε αγώνα, κάτι που δείχνει κι η δήλωση του Button: "Ήταν μια θετική μέρα για εμάς. Δεν περιμέναμε να τερματίσουμε 8οι, οπότε είναι μια καλή επίδοση και είμαι πολύ υπερήφανος για όλη την ομάδα". Η φύση της πίστας του Μονακό βέβαια δε προσφέρεται για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη βελτίωση της πάλαι ποτέ κραταιάς Βρετανικής ομάδας, ούτε είναι ενθαρρυντικό πως για άλλη μια φορά ένα μονοθέσιό της δεν καταφέρνει να τερματίσει λόγω μηχανικού προβλήματος!!!! Μακάρι να βελτιωθεί και γρήγορα η McLaren γιατί όλοι θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατές κι ανταγωνιστικές ομάδες!

f1 hellenic fan club

Για το τέλος άφησα τον 17χρονο "καμικάζι" Max Verstappen. Ο πιτσιρικάς Ολλανδός τράβηξε την προσοχή όλων και θετικά κι αρνητικά. Κυρίως όμως θετικά. Έκανε έναν πολύ καλό αγώνα δείχνοντας μεγάλα δείγματα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Παρουσίασε τσαμπουκά, θράσος, εξυπνάδα και πονηριά. Κατάφερε να τρομοκρατήσει πολλούς οδηγούς με τις προσπεράσεις που έκανε χρησιμοποιώντας είτε τις οδηγικές του ικανότητες είτε το "πονηρό" μυαλό του. Τα προσπεράσματα που έκανε "χρησιμοποιώντας" σαν κάλυψη τον Vettel, (είχε κολλήσει πίσω από τον Γερμανό που ήταν μπροστά ένα γύρο και πέρναγε μαζί του τους πάντες που έκαναν στην άκρη λόγω μπλε σημαίας), του τα έκοψε ένας παλιός, ο Grosjean!!! Κι ο μικρός τον "τιμώρησε"!!! Όχι όμως με τον αποδεκτό τρόπο, αλλά πέφτοντας επάνω και βγάζοντάς τον εκτός αγώνα. Φυσικά τιμωρήθηκε κι αυτός αφού διέλυσε το μονοθέσιό του κι ευτυχώς δεν χτύπησε! (Ο μικρός τιμωρήθηκε επίσης για το συμβάν με ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση για το Grand Prix του Καναδά).  Έδειξε άγνοια κινδύνου σαν παιδί που είναι κι έχοντας αφήσει το μυαλό του να βγεί πάνω από το κεφάλι του στην προσπάθειά του να περάσει το Γάλλο, δεν υπολόγισε σωστά κι έπεσε επάνω του αρχικά και στη συνέχεια στα προστατευτικά. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν οδηγεί καρτ αλλά θηρία και να χαλιναγωγήσει την ορμητικότητά του.... Θα μου πείτε τι λέω, 17 χρονών παιδί είναι θα προσγειωθεί. Ναι, συμφωνώ, αλλά πρέπει να γίνει σύντομα γιατί το άθλημα που διάλεξε είναι απαιτητικό και στο μυαλό και δε συγχωρεί εύκολα σοβαρά λάθη!!!! Σ' αυτόν το Μονακό άφησε μια γλυκόπικρη γεύση!!! Εμείς τον απολαύσαμε μέχρι να ξεφύγει.....

Και του χρόνου λοιπόν να έχουμε την υγειά μας για να δούμε τις μας επιφυλάσσει το GP του Πριγκιπάτου! Μέχρι τότε μας περιμένουν άλλες συναρπαστικές πίστες αρχής γενομένης με την απαιτητική "Gilles Villeneuve" στο Μόντρεαλ του Καναδά το τριήμερο 5-7 Ιουνίου!


   Άγγελος Φραντζής | 26-05-2015 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More