F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

F1 : Μεγάλες αλλαγές στόχος το θέαμα

Μεγάλες αλλαγές ανακοινώθηκαν από το F1 Strategy Group. Κάτι πρέπει να γίνει για την υγεία του σπορ. Επιστρέφουν οι ανεφοδιασμοί, φαρδύτερα ελαστικά και άλλα πολλά, στόχος η βελτίωση του θεάματος.

f1 hellenic fan club - f1 refueling

Το F1 Strategy Group - Bernie Ecclestone (F1), Jean Todt (FIA) και οι επικεφαλείς ομάδων -  συνεδρίασε στο Μπίγκιν Χιλ της Αγγλίας και ανακοίνωσε τις αλλαγές που προτάθηκαν οι οποίες θα βελτιώσουν την εικόνα της Formula 1, με στόχο ξεκάθαρο, να βελτιωθεί το θέαμα. Αυτό θα γίνει κάνοντας τα μονοθέσια πιο γρήγορα δίνοντας τη δυνατότητα στους πιλότους να είναι ανταγωνιστικοί και να μπορούν να δίνουν περισσότερες μάχες στην πίστα. 

Όλα αυτά βέβαια για να γίνουν κανονισμοί πρέπει να περάσουν και να εγκριθούν από από την Κομισιόν της F1 και τη FIA.

Ας δούμε αναλυτικά τις κυριότερες αλλαγές που προτάθηκαν.

Από το 2016 - Οι ομάδες θα μπορούν ελεύθερα να διαλέξουν  ποια γόμα θα χρησιμοποιήσουν το τριήμερο. Η επιλογή θα είναι δύο από τις τέσσερις διαθέσιμες γόμες για στεγνό. Μέχρι σήμερα η επιλογή γίνεται από την Pirelli και όχι από τις ομάδες.

Από το 2017 - Τα μονοθέσια αναμένονται πολύ ταχύτερα με την επιστροφή των ανεφοδιασμών κατά τη διάρκεια του αγώνα, παρόλο που η ποσότητα καυσίμου θα είναι περιορισμένη, τη μείωση στο συνολικό βάρος των μονοθεσίων, τις αλλαγές στην εμφάνιση και την αεροδυναμική, στη χρήση φαρδύτερων ελαστικών καθώς αύξηση του ορίου των στροφών του κινητήρα κάτι που θα βελτιώσει και τον ήχο που απουσιάζει αυτή τη στιγμή.

Η πρόταση για τη χρήση και 5ου κινητήρα ανά πιλότο για φέτος απορρίφθηκε.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 17-05-2015 | F1 Hellenic Fan Club 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More