F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

F1 : Νέες αλλαγές στη Formula 1

Νέες σημαντικές αλλαγές ενέκρινε το συμβούλιο της FIA για τη Formula 1 για το 2015-16. Μια από αυτές είναι όταν εμπλέκεται το safety car θα γίνεται επανεκκίνηση του αγώνα εν στάση από τη γραμμή εκκίνησης τερματισμού.

f1 hellenic fan club - αλλαγες στην f1 2015

Το συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, FIA, ενέκρινε σημαντικές νέες αλλαγές για την Formula 1 που θα ισχύσουν από την νέα περίοδο το 2015 και 2016. 

Μερικές απο τις αλλαγές για το 2015: 

1. Μονάδα ισχύος. 
- Ο αριθμός που έχουν στην διάθεσή τους οι ομάδες είναι 4, από του χρόνου εάν  οι αγώνες είναι πάνω από 20, τότε οι κινητήρες αυξάνονται στους 5.
- Η  ποινή για την εξολοκλήρου αντικατάσταση της μονάδας ισχύος  δεν θα είναι η εκκίνηση του μονοθεσίου από το pit lane αλλά από την τελευταία θέση στο grid.

2. Δοκιμές εξέλιξης pre session:
- Υπάρχουν 3 τεστ χειμερινών δοκιμών των τεσσάρων ημερών το καθένα. Το 2016 ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σε 2 τεστ. 
- Θα υπάρξουν 2 τεστ εντός σεζόν των 2 ημερών το καθένα στην Ευρώπη, σε αντίθεση των τεσσάρων ημερών που ισχύουν τώρα. Δυο από αυτές τις ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε νέους οδηγούς.

3. Αυτοκίνητο ασφαλείας:
- Κατά την εμπλοκή του safety car η επανεκκίνηση του αγώνα θα γίνεται εν στάση από την γραμμή εκκίνησης τερματισμού. Αυτό δεν θα συμβαίνει στους 2 πρώτους και 5 τελευταίους γύρους του αγώνα.

4. Κατάσταση parc fermé:
- Τα μονοθέσια θα βρίσκονται σε κατάσταση parc fermé από την αρχή της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών και όχι των κατατακτήριων δοκιμών που ισχύει τώρα.

5. Τεχνικοί κανονισμοί:
- Αλλαγές θα γίνουν στο σχεδιασμό του ρύγχους για την βελτίωση της ασφάλειας και της αισθητικής των μονοθεσίων.



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 24-06-2014 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More