F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Gp Καναδά : Γιατί έχασε η Mercedes

Δεύτερη θέση για τον Nico Rosberg με πληγωμένο μονοθέσιο - εγκατάλειψη για τον Lewis Hamilton - δεν έκανε το 1-2 η Mercedes στο Καναδικό Gp Formula 1 - προβλήματα και στις δύο W05.

f1 hellenic fan club - rosberg hamilton gp canada 2014

H Mercedes ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει το 1-2 για 7η φορά στο φετινό πρωτάθλημα αφήνοντας τους πιλότους της να μάχονται ελεύθερα μεταξύ τους για την πρωτιά. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα υπολόγιζαν μιας και η συνεχής πίεση των μονοθεσίων από τους Rosberg και Hamilton έφερε στην επιφάνεια προβλήματα στις W05.

Στον γύρο 37 παρουσιάστηκε πρόβλημα και στις δύο Mercedes ταυτόχρονα. Το ERS δεν δούλευε με τα μονοθέσια να στερούνται των 160PS που τους δίνει το σύστημα με αποτέλεσμα διαφορά των 20+ δευτερολέπτων που είχαν από τους υπόλοιπους οδηγούς άρχισε να εξανεμίζεται.

Αυτό το πρόβλημα επιβάρυνε τα πίσω φρένα των W05 με αποτέλεσμα ο Hamilton μετά το 2ο πιτ στοπ του να εγκαταλείψει. Ο Rosberg κατάφερε να σώσει την κατάσταση για πολλούς γύρους κρατώντας πίσω του τον Perez πριν τον περάσει όμως ο Ricciardo και τελικά να υποκύψει στην πίεση του Αυστραλού αφού και τα πίσω ελαστικά του είχαν πια παραδώσει πνεύμα. 

Όλα αυτά στους τελευταίους γύρους του Καναδικού Gp, ο Rosberg σημείωσε το 7ο βάθρο του και αύξησε τη διαφορά του από το 2ο Hamilton κατά 18 βαθμούς στο κυνήγι για τον τίτλο.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 09-06-2014 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More