F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

F1 - Με κιβώτιο από τη Mercedes η Williams

Η Mercedes συζητά ζεστά το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τη Williams με κιβώτιο ταχυτήτων καθώς στην Formula 1 είναι σύνηθες αυτό, η Sauber και η Hass έχουν κιβώτια από τη Ferrari και η Force India της Mercedes.


Η Williams είναι μια κατασκευάστρια εταιρία-ομάδα και παραδοσιακά εξοπλίζει τα μονοθέσιά της με δικά της κιβώτια, παρόλα αυτά αξιολογώντας εκ νέου την απόδοσή τους της φετινή σεζόν αναθεωρούν καθώς έχουν θέματα μέσα στην πίστα.

Η Mercedes είναι ο προμηθευτής κινητήρων της Williams και ο τεχνικός διευθυντής των Γερμανών, Toto Wolff, είπε ότι μπορούν να επεκτείνουν τη συνεργασία στην οποία μπορούν να προσθέσουν και το κιβώτιο ταχυτήτων.

"Είμαστε σε συζητήσεις για να το κάνουμε αυτό ", είπε ο Wolff. "Έχουν δικό μας κινητήρα και δεν είναι θέμα να προσθέσουμε και το κιβώτιο στη συμφωνία".

"Δεν έχει υπογραφεί τίποτα, δεν γίνεται τίποτα και πρέπει να αποφασίσουμε τις επόμενες εβδομάδες, διότι ο σχεδιασμός του πλαισίου τους είναι σε προχωρημένο στάδιο, έτσι πρέπει να το εξετάσουμε".

Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών μοντέλων που χρησιμοποιούνται από τις ομάδες με την Haas να έχει ιδιαίτερη επιτυχία με την προσέγγισή της, να πάρει όλα τα εξαρτήματα και τον κινητήρα από τη Ferrari.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Williams, Paddy Lowe, δήλωσε στο Formula1.com ότι "στην ομάδα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά στη συνεργασία", αλλά επανέλαβαν ότι έχουν "και μια ισχυρή κουλτούρα στο να είναι ανεξάρτητοι, στον να είναι κατασκευαστές".

Πρόσθεσε: "Η Formula 1 αλλάζει, η Force India ήταν μία από τις πρώτες που εγκατέλειψαν τον πλήρη ορισμό του κατασκευαστή, τον οποίο οι ομάδες ακολούθησαν ιστορικά, κατασκευάζοντας ουσιαστικά όλα εκτός από τον κινητήρα".

"Έχουμε την ικανότητα κατασκευής στους δικούς μας χώρους και αυτό μας χαρακτηρίζει. Δεν βλέπω να απομακρυνόμαστε από αυτό, όμως παραμένουμε ανοικτοί".






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 02-08-2018 | F1 Hellenic Fan Club






Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More