F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

F1 - Το Halo έκανε τη δουλειά του !

Δείτε τη ζημιά που προκλήθηκε στο μονοθέσιο του Charles  Leclerc στο χαμό κατά την εκκίνηση στο Βελγικό grand prix Formula 1 στην πίστα του Spa και πως το halo προστάτεψε τον πιλότο της Sauber.


Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές έφεραν τον Vettel να σημειώνει μια άνετη νίκη έναντι του έτερου διεκδικητή του τίτλου, Hamilton στο Spa.

Ενώ ο Vettel μετά την εκκίνηση προσπερνούσε τον Hamilton με ευκολία στη ευθεία μετά την Eau Royge, πίσω του επικρατούσε ένας χαμός με τρία μονοθέσια να βρίσκονται άμεσα εκτός αγώνα και δύο να ακολουθούν λίγους γύρους αργότερα.


Κατά την εκκίνηση του αγώνα ο Nicko Hulckenberg απέτυχε να φρενάρει σωστά στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα να εμβολίσει τον Fernando Alonso από πίσω απογειώνοντας τη McLaren του Ισπανού η οποία προσγειώθηκε στο μονοθέσιο του Charles Leclerc σε ένα σκηνικό τρόμου.

Μάρτυρας η φωτογραφία που αποτυπώνει τη ζημιά στο μονοθέσιο της Sauber και το πόσο τελικά ήταν σωστή απόφαση από την F1 να επιβάλει τη χρήση του Halo, της προστατευτικής μπάρας δηλαδή μπροστά και πάνω από το κεφάλι των πιλότων.

Η χρήση του συστήματος Ηalo είχε βρει υποστηρικτές αλλά και πολλούς εχθρούς κυρίως εκτός αθλήματος. Τα θέματα ασφαλείας είναι πολύ σημαντικά και σωστά δεν τα διαπραγματευονται στην F1.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 26-08-2018 | F1 Hellenic Fan Club



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More