F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

F1 - Πέθανε ο Marchionne στα 66 του

Έφυγε από τη ζωή τελικά το μέχρι πριν λίγες μέρες αφεντικό της Ferrari και της FCA - Sergio Marchionne.

f1 hellenic fan club - Πέθανε ο Marchionne στα 66 του

Ο πρόεδρος της Ferrari και ο άνθρωπος που διέσωσε τη FIAT με την συγχώνευση με την Chrysler δεν είναι πλέον στη Ζωή. Το Δ.Σ. της Fiat Chrysler Automobiles είχε λάβει απόφαση για την αντικατάστασή του μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του που προέκυψε πριν λίγες μέρες.

Ο Ιταλο-Καναδός μάνατζερ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο, μετά όμως η υγεία του επιδεινώθηκε αρκετά λόγω της βεβαρημένης κατάστασης των πνευμόνων του καθώς ήταν μανιώδης καπνιστής.

Ο χαρισματικός CEO της  "μαμάς" FIAT ήταν στο τιμόνι της Ferrari από το 2014 όταν αντικατέστησε τον απερχόμενο Luca di Montezemolo.

Παρά τις άλλες δεσμεύσεις του, είχε στενή συμμετοχή στο πρόγραμμα της F1 και ήταν πίσω από την απόφαση να αντικατασταθεί ο Marco Mattiacci με τον Maurizio Arrivabene.

Είχε έντονο ενδιαφέρον για τις επιλογές οδηγού και ήταν υποστηρικτής του Charles Leclerc. Ήταν αυτός που καθοδήγησε επίσης τη συμφωνία Alfa Romeo / Sauber.

Γεννημένος στην Ιταλία το 1952, μετακόμισε με την οικογένειά του στον Καναδά όταν ήταν 13 ετών, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του εκεί.

Αρχικά πήρε πτυχίο στη φιλοσοφία πριν προσθέσει λογιστικά προσόντα, πτυχίο MBA και πτυχίο νομικής στο βιογραφικό του.

Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες σε νομικούς και διαχειριστικούς ρόλους πριν από την πρώτη συμμετοχή στην Fiat ως ανεξάρτητος διευθυντής το 2003. Έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το επόμενο έτος.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 25-07-2018 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More