F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

F1 - Με επίπληξη, παραμένει ο νικητής του Γερμανικού Gp ο Hamilton

Μετά από απόφαση των αγωνοδικών για το συμβάν εισόδου στα πιτ ο Lewis Hamilton διατηρεί τη νίκη του στο Hockenheim και την πρωτοπορία του κατ' επέκταση στο πρωτάθλημα.



Ο Hamilton και η ομάδα της Mercedes μετά την απονομή κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες για να εξεταστούν για ένα συμβάν κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά το οποίο ο Hamilton ενώ ήταν σε πορεία να μπει στα πιτ κατόπιν αντικρουόμενων εντολών του μηχανικού του τελικά άλλαξε πορεία παραβιάζοντας τη γραμμή του pi-lane και επέστρεψε στην πίστα περνώντας πάνω από το γρασίδι, οδηγώντας πλέον τη κούρσα καθώς ξεκινούσε καθεστός αυτοκινήτου ασαφαλείας από την έξοδο που είχε ο Vettel αμέσως πριν.

Είναι σαφές ότι η παραπάνω ενέργεια αποτελεί παράβαση του κανονισμού. Οι αγωνοδίκες αφού εξέτασαν όλα τα στοιχεία, βίντεο και ήχο από την ενδοσυνεννόηση της ομάδας, αποφάσισαν βασιζόμενοι στα εξής:


  1. Ο οδηγός και η ομάδα παραδέχτηκαν με ειλικρίνεια το λάθος και το γεγονός ότι υπήρξε σύγχυση εντός της ομάδας ως προς το αν θα παραμείνουν έξω ή θα εισέλθουν στα πιτ, αυτό οδήγησε στην παράβαση.
  2. Το γεγονός ότι η παράβαση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αυτοκινήτου ασφαλείας .
  3. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε κίνδυνος για οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή και η αλλαγή κατεύθυνσης εκτελέστηκε με ασφαλή τρόπο.


"Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης προηγούμενων παραβάσεων του παραπάνω κανόνα, είμαστε της γνώμης ότι η επίπληξη θα ήταν η κατάλληλη ποινή για την εν λόγω παράβαση τη δεδομένη στιγμή".





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 22-07-2018 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More