F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

F1 - Πως και Ποιος θα στεφθεί Πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι

Δείτε πώς θα στεφθεί πρωταθλητής στη Formula 1 για το 2016 ο Nico Rosberg και πως ο Lewis Hamilton στον τελικό, το Gp του Άμπου Ντάμπι.

f1 hellenic fan club - Πως και Ποιος θα στεφθεί Πρωταθλητής στο Άμπου Ντάμπι

Τελευταίο grand prix για τη φετινή σεζόν στην Φόρμουλα ένα ο αγώνας στο Άμπου Ντάμπι με τους δύο πιλότους της Mercedes να παλεύουν για το στέμμα του πρωταθλητή οδηγών, μιας και των κατασκευαστών έχει κριθεί εδώ και καιρό με την Mercedes να κατακτά τον 3ο συνεχόμενο τίτλο της μετά το 1-3 που πέτυχαν οι Rosberg και Hamilton στο Gp της Ιαπωνίας.

Θα πάρει τον 4ο τίτλο του ο Hamilton ή τον πρώτο του o Rosberg; Αυτό θα το μάθουμε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στον τελευταίο αγώνα για φέτος στο gp του Άμπου Ντάμπι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Ας δούμε αναλυτικά με πιο τρόπο μπορούν οι δύο πιλότοι να κερδίσουν το τίτλο του πρωταθλητή, με τον Rosberg να είναι το φαβορί μιας και προηγείται στην βαθμολογία με 12 βαθμούς διαφορά από τον 2o Hamilton.

Πως θα πάρει τον τίτλο ο Rosberg :
  1. Αν τερματίσει στο βάθρο - δεν έχει σημασία που θα τερματίσει ο Hamilton.
  2. Αν τερματίσει στην 6η θέση και πάνω, με τον Hamilton 2o και κάτω.
  3. Αν ο Βρετανός τερματίσει στην 4η θέση και κάτω - δεν έχει σημασία που θα τερματίσει ο Rosberg.
  4. Αν ο Hamilton τερματίσει στην 3η θέση και κάτω και ο Rosberg τουλάχιστον στην 8η.
Έτσι ο Hamilton θα πρέπει να τερματλισει στην πρώτη 4αδα για να έχει ελπίδα να αρπάξει τον τίτλο, αλλά ακόμη και τότε χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας από τον Rosberg. Ουσιαστικά, οι ελπίδες του Βρετανού μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Πως θα πάρει τον τίτλο ο Hamilton :
  1. Με νίκη στον αγώνα και τον Rosberg 4o και κάτω.
  2. Αν τερματίσει 2ος και ο Rosberg 7ο και κάτω.
  3. Αν τερματίσει 3ος με τον Rosberg 9o και κάτω.
Όλα αυτά βέβαια εκτός απροόπτου και με την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί ο αγώνας ομαλά και για τους δύο. Ευχή δική μας, να κερδίσει ο καλύτερος.

Ο Nico Rosberg φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα στον αγώνα καθώς έχει κερδίσει πέρσι στο Άμπου Ντάμπι και έχει πάρει 2 φορές συνεχόμενα την pole (2014 και 2015) σε αντίθεση με τον Hamilton που έχει δύο pole (2009 και 2012) και δύο νίκες (2011 και 2014).

Από τη στιγμή που έγιναν team-mates στην Mercedes το 2013, η μόνη φορά που ο Βρετανός ήταν Κυριακή μπροστά από τον Γερμανό πιλότο, ήταν το 2014 όταν αυτός είχε πρόβλημα στο ERS.








Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 23-11-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More