F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

F1 - Γιατί γλίτωσε την «καμπάνα» της FIA ο Vettel

Η FIA αποφάσισε να μην τιμωρήσει τελικά τον πιλότο της Ferrari, Sebastian Vettel για το προσβλητικό team-radio στο Gp του Μεξικό.

f1 hellenic fan club - Γιατί γλίτωσε την «καμπάνα» ο Vettel

Με πρωτοβουλία του προέδρου της FIA, ο Sebastian Vettel τη γλύτωσε πολύ φθηνά τελικά καθώς ο Jean Todt δεν προώθησε την υπόθεση στο κεντρικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για το γνωστό πλέον team-radio στο Gp του Μεξικό από τον Γερμανό πιλότο κατά του αλυτάρχη του αγώνα Charlie Whitting.


Η σχετική δήλωση από την FIA :

Ο Vettel αμέσως μετά τον αγώνα και χωρίς καμία καθυστέρηση απολογήθηκε προσωπικά στον Charlie Whitting ζητώντας του συγνώμη και έστειλε αμέσως επιστολές προς τον Charlie Whitting και τον πρόεδρο της FIA Jean Todt, απολογούμενος για τις πράξεις του. Επίσης ανέφερε πως θα επικοινωνήσει και με τον Max Verstappen και πως δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο ξανά.

Βάση αυτής της ειλικρινούς απολογίας ο πρόεδρος της FIA αποφάσισε να μην φέρει στο συμβούλιο το θέμα.

Η Ομοσπονδία καταδικάζει όποια προσβλητική γλώσσα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ιδιαίτερα όταν απευθύνονται σε υπεύθυνους του αθλήματος ή και συμμετέχοντες σε αυτό και απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους να το σεβαστούν και να έχουν στο μυαλό τους το παράδειγμα αυτό, ιδιαίτερα οι νεώτεροι.

Η FIA με αυτή την ευκαιρία συμβουλεύει το εξής, όποιο παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον με αυτό που συνέβη στο Gp του Μεξικό, θα λαμβάνονται πειθαρχικά μέτρα και το θέμα θα έρχεται προς εκδίκαση στο συμβούλιο της FIA.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 02-11-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More