F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

F1 - Έχασε το βάθρο τελικά ο Vettel

Χάνει τελικά την 3η θέση στο Gp του Μεξικό ο πιλότος της Ferrari, Sebastian Vettel μετά από ποινή που του επέβαλαν οι αγωνοδίκες, μετά το τέλος του αγώνα.

f1 hellenic fan club - Έχασε το βάθρο τελικά ο Vettel

Οι αγωνοδίκες επέβαλαν τελικά ποινή 10 δευτερολέπτων στον Sebastian Vettel γιατί έκανε κίνηση κατά τη διάρκεια φρεναρίσματος για να κρατήσει την θέση του έναντι του επερχόμενου Ricciardo που τον απειλούσε με προσπέραση.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari είχε προβιβαστεί στην 3η θέση μετά την πτώση της καρό σημαίας καθώς ο Verstappen που τερμάτισε 3ος τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες γιατί υπερασπιζόμενος την θέση του σε μεταξύ τους μονομαχία βγήκε εκτός πίστας κόβοντας δρόμο από το χορτάρι καθώς δεν μπορούσε να φρενάρει κανονικά, παρέμεινε μπροστά από τον Vettel και δεν παραχώρησε την θέση του ως όφειλε βάση κανονισμού.

Ο Verstappen όχι δεν έκανε στην άκρη να περάσει ο Vettel αλλά τον καθυστερούσε με αποτέλεσμα να τον φτάσει ο Ricciardo και να έχουν μάχη στην στροφή 4 της πίστας, όπου και έκανε την κίνησή του ο Αυστραλός να προσπεράσει τον Seb ο οποίος κινήθηκε κατά την ώρα του φρεναρίσματος για να υπερασπιστεί τη θέση του κλείνοντας τον Daniel.

Η κίνηση αυτή του Vettel θεωρείται πλέον στην F1 άκρως επικίνδυνη και αποτελεί παραβίαση του άρθρου 27.5 και για αυτό πήρε ποινή 10 δευτερολέπτων που του αφαιρεί την 3η θέση στο βάθρο η οποία πηγαίνει στον τελικά στον Ricciardo.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 31-10-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More