F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

F1 : Gp Αυστραλίας - Χαλαρά νίκη Hamilton

Ο Lewis Hamilton πήρε την νίκη στο πρώτο αγώνα Formula 1 της σεζόν το Gp Αυστραλίας και με τον Nico Rosberg στη 2η θέση έκαναν το απόλυτο 1-2 για την Mercedes. Βάθρο και 3η θέση για τον Sebastian Vettel για τη Ferrari.

f1 hellenic fan club - Gp Αυστραλίας - νίκη Hamilton 2015

Ο Hamilton είχε την pole και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο μετατρέποντάς την σε νίκη που ήρθε χαλαρά και χωρίς προβλήματα για τον Βρετανό πιλότο. Την στιγμή που έστριβε στην πρώτη στροφή της πίστας πρώτος καθαρά ο Lewis, πίσω του έγινε χαμός καθώς ο Vettel προσπαθώντας να στρίψει πριν τον Raikkonen, που του πήρε την εκκίνηση, είχε επαφή μαζί του με αποτέλεσμα να έχουν επαφή οι Nasr και Maldonado με τον τελευταίο να κάνει τε-α-κε και καταλήγει στις μπαριέρες. Έτσι έχουμε το πρώτο safety car της χρονιάς από τα πρώτα μέτρα του αγώνα.

Με το δεξί ο Sebastian Vettel στο ντεμπούτο του, ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, με τα χρώματα της Ferrari και το βάθρο είναι γεγονός. Για τον Kimi Raikkonen τώρα να το πούμε κακοτυχία, από τη στιγμή που είχε μια πολύ καλή εκκίνηση όλα σταμάτησαν εκεί. Αν και πολύ επιθετικός και ανταγωνιστικός στην πίστα τα πράγματα στράβωσαν για αυτόν από το πρώτο πιτ στοπ όπου και είχε πρόβλημα στον πίσω αριστερό τροχό όπου και η ίδια αιτία ήταν και στο 2ο πιτ στοπ του και πάλι οι μηχανικοί τον απογοήτευσαν αφού έφυγε χωρίς να έχει κουμπώσει ο τροχός με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει μετά από μερικά μέτρα. Όλα αυτά κόστισαν στον Φιλανδό πιλότο την 4η θέση και στη Ferrari πολύτιμους βαθμούς.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο του Felipe Nasr με την Sauber που πήρε την 5η θέση και τους πολύτιμους 10 βαθμούς. Η Sauber πήρε την 5η και 8η θέση και οφείλει την εμφάνιση αυτή στον χαμό της εκκίνησης αλλά κατά μεγαλύτερο λόγο στην σημαντική βελτίωση την μονάδας ισχύος της Ferrari.

Η φετινή πρεμιέρα μπορεί να χαρακτηριστεί φτωχή καθώς τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά. Εκκίνησαν μόλις 15 μονοθέσια ήταν στο grid. Οι Kvyat (Red Bull) και Magnussen (McLaren) δεν μπόρεσαν να εκκινήσουν και ο Valteri Bottas δεν έλαβε καν μέρος αφού το πρόβλημα στην πλάτη του δεν υποχώρησε. 11 οδηγοί τελικά κατάφεραν να τερματίσουν.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος το Gp Μαλαισίας που θα πραγματοποιηθεί 26-28 Μαρτίου.

Αναλυτικά η κατάταξη :

1
Lewis Hamilton Mercedes -
2
Nico Rosberg Mercedes 1,3
3
Sebastian Vettel Ferrari 33,1
4
Felipe Massa Williams 3,6
5
Felipe Nasr Sauber 56,9
6
Daniel Ricciardo Red Bull 12,2
7
Nico Hulkenberg Force India 36,4
8
Marcus Ericsson Sauber 14,8
9
Carlos Sainz Toro Rosso 6,6
10
Sergio Perez Force India 12,3
11
Jenson Button McLaren-Honda 38,2
12
Kimi Raikkonen Ferrari Εγκατέλειψε
13
Max Verstappen Toro Rosso Εγκατέλειψε
14
Romain Grosjean Lotus Εγκατέλειψε
15
Pastor Maldonado Lotus Εγκατέλειψε
16
Daniil Kvyat Red Bull Εγκατέλειψε
17
Kevin Magnussen McLaren-Honda Εγκατέλειψε



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 15-03-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More