F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

F1 - Horner : "Απίστευτα σκληρή" η ποινή στον Verstappen

Ο επικεφαλής της Red Bull στη Formula 1, Christian Horner, χαρακτήρησε "απίστευτα σκληρή" την απόφαση των αγωνοδικών της FIA να τιμωρήσουν τον Max Verstappen και να τον κατεβάσουν κυριολεκτικά από το βάθρο στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών.

f1 hellenic fan club - Horner : "Απίστευτα σκληρή" ποινή για τον Verstappen

Η Verstappen ξεκίνησε τον αγώνα της Αμερικής από την 16η θέση μετά την επιβολή ποινής θέσεων στην εκκίνηση για αλλαγή μοτέρ, αλλά μια απίστευτη οδήγηση  τον έφερε σε ένα αξιοσημείωτο σημείο να παίρνει την 3η θέση στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Με φρέσκα και ταχύτερα ελαστικά, πίεζε τον Kimi Raikkonen της Ferrari για την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο του αγώνα, προσπέρασε τελικά τον Φιλανδό με μια βουτιά από την εσωτερική της 17ης στροφής και πήρε την καρώ σημαία τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά του.

Ωστόσο, καθώς ο Ολλανδός ετοιμαζόταν να βγει στο βάθρο, πληροφορήθηκε ότι είχε πάρει ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή όταν  προσπέρασε τον Raikkonen βρέθηκε εκτός των ορίων πίστας - πράγμα που τον έριξε στην τέταρτη θέση στην κατάταξη, κατέβαζοντάς τον κυριολεκτικά από το βάθρο την τελευταία στιγμή.

Η δήλωση της FIA σχετικά με την ποινή: "Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα βιντεοσκοπημένα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο 33 [Verstappen] βρέθηκε εκτός πίστας και με τους τέσσερις τροχούς να ξεπέρνούν το ίχνος αυτής τουλάχιστον μισό μέτρο και προσπέρασε το αυτοκίνητο 7 [Raikkonen ] με αυτόν τον τρόπο. Ο οδηγός έτσι κέρδισε ένα χρονικό πλεονέκτημα."

Ο Horner, ωστόσο, θεώρησε ότι η απόφαση να τιμωρηθεί η Verstappen ήταν αντιφατική, καθώς πολλές άλλες παραβιάσεις ορίων πίστας στον αγώνα είχαν μείνει ατιμώρητες.

"Έχουν υπάρξει αυτοκίνητα που πηγαίνουν εκτός δρόμου όλη την ημέρα σήμερα και δεν έκαναν καμία ενέργεια, έτσι νομίζω ότι ήταν απίστευτα σκληροί στο να δώσουν στον Max μια ποινή", είπε ο ο Horner.

Είναι η δεύτερη φορά που στον Verstappen αφαιρείται βάθρο από την απόφαση των αγωνοδικών μετά την κούρσα, καθώς είχε έχασε την τρίτη θέση στο Μεξικό το περασμένο χρόνο υπό παρόμοιες συνθήκες.

Ο Horner συνέχισε: "Είναι λάθος, θα το δούμε, αλλά για μένα ήταν νόμιμος, έκανε σκληρό αγώνα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια κακή κρίση από τους αγωνοδίκες να πάρουν αυτή την απόφαση. Επέλεξε το σκληρό δρόμο, έχουμε δει τα αυτοκίνητα εκτός πίστας όλη την ημέρα σήμερα, όλο το Σαββατοκύριακο, το να τον τιμωρήσουν σε αυτό το στάδιο, αυτό δεν είναι σωστό."

Η ποινή έχει επίσης επιφέρει την οργή του πατέρα του Verstappen, Jos,  πρώην οδηγό στην F1, που δήλωσε σε κοινωνικό μέσο ενημέρωσης : "Αυτά είναι μαλ..κίες. Ντροπή σας FIA".





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 23-10-2017 | F1 Hellenic Fan Club





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More