F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

F1 - Gp Ισπανίας : Νίκη Hamilton μετά από μάχη με τον Vettel

Ο Lewis Hamilton κέρδισε μετά από φανταστική μάχη τον Vettel νικώντας το Ισπανικό grand prix στην Βαρκελώνη. Βάθρο για τον Ricciardo που ήταν τρίτος.

f1 hellenic fan club - Gp Ισπανίας : Νίκη Hamilton στη φοβερή μάχη με τον Vettel

Μεγάλη νίκη του Hamilton στην πίστα της Βαρκελώνης κλείνοντας τη διαφορά στην μάχη του τίτλου από τον Vettel, σε ένα αγώνα που τα είχε όλα, μάχες, εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και ανατροπές.  Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είχε την pole και το πλεονέκτημα όμως ο Vettel είχε άλλη γνώμη στην εκκίνηση κατά την οποία ήταν καλύτερος με αποτέλεσμα να στρίψει πρώτος και να οδηγήσει αυτός τον αγώνα αυτός καθώς η Ferrari ήταν πολύ δυνατή. Ο Hamilton με καλύτερη στρατηγική επικράτησε στο τέλος του αγώνα.

Ο Ricciardo εκμεταλλευόμενος τα όσα έγιναν τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση σχεδόν ένα γύρο πίσω από τους πρώτους. Είναι το πρώτο βάθρο του Αυστραλού πιλότου της Red Bull για φέτος.

Στην πρώτη στροφή είχαμε επαφή των Verstappen και Raikkonen με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο τον αγώνα με πιθανή υπαιτιότητα του «μικρού». Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τη σύγκρουση και αποφάσισαν ότι ήταν αγωνιστικό συμβάν.

Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Valtteri Bottas καθώς η μονάδα ισχύος της Mercedes τον πρόδωσε στον 38ο γύρο με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Έτσι Ferrari και Mercedes είχαν και οι δύο απώλειες βαθμών.

Ο Fernando Alonso ο οποίος εκκίνηση από την 7η θέση τερμάτισε τελικά στην 12η η οποία είναι η καλύτερη του επίδοση φέτος.

Ο Hamilton με την μαλακή φρέσκια γόμα όταν προσπέρασε τον Vettel που είχε την πιο αργή μέση γόμα ο αγώνας ήταν στην 44ο γύρο, τον αγαπημένο του Βρετανού όπως και το αγωνιστικό του νούμερο στο μονοθέσιο της Mercedes για την F1.


Αναλυτικά η κατάταξη :

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά
1 Lewis Hamilton Mercedes
2 Sebastian Vettel Ferrari 3,940
3 Daniel Ricciardo Red Bull 75,820
4 Sergio Perez Force India 1L
5 Esteban Ocon Force India 1L
6 Nico Hulkenberg Renault 1L
7 Pascal Wehrlein Sauber 1L
8 Carlos Sainz Toro Rosso 1L
9 Daniil Kvyat Toro Rosso 1L
10 Romain Grosjean Haas 1L
11 Marcus Ericsson Sauber 2L
12 Fernando Alonso McLaren 2L
13 Felipe Massa Williams 2L
14 Kevin Magnussen Haas 2L
15 Jolyon Palmer Renault 2L
16 Lance Stroll Williams 2L
Valtteri Bottas Mercedes DNF
Stoffel Vandoorne McLaren DNF
Max Verstappen Red Bull DNF
Kimi Raikkonen Ferrari DNF





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 14-05-2017 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More