F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

F1 - Τα αίτια του ατυχήματος των Mercedes, ποιός φταίει - (video)

Δείτε καρέ καρέ το βίντεο με την ανάλυση του ατυχήματος των Hamilton και Rosberg στο Ισπανικό grand prix. Δείτε πως έγινε, ποιος φταίει και γιατί.

f1 hellenic fan club - Τα αίτια του ατυχήματος των Mercedes, ποιός φταίει - (video)

Ο Nico Rosberg έκανε καλύτερη εκκίνηση από τον poleman Hamilton και πήρε την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή του αγώνα. Ο Nico όμως έτρεχε με λάθος ρύθμιση στον κινητήρα του και ήταν πιο αργός στη συνέχεια από τον Lewis,"ήμουν κατά 17χλμ πιο γρήγορος" είπε ο Βρετανός, κάτι που παραδέχθηκε και ο Γερμανός λέγοντας "είχα λάθος ρύθμιση και έτσι λιγότερη δύναμη" και συμπλήρωσε ότι τον εξέπληξε ότι ο Lewis είδε το μικρό κενό και επιχείρησε να περάσει.

Όταν συνειδητοποιεί ο Rosberg ότι έχει λάθος ρύθμιση και όχι στο race mode τον κινητήρα του κάνει την αλλαγή και πατά το αριστερό κουμπί στο τιμόνι του που είναι για ώθηση στο προσπέρασμα έτσι ώστε να ανακτήσει ταχύτητα. Ενώ έκανε αυτές τις ρυθμίσεις ο Lewis τον είχε φτάσει, είδε το κενό από δεξιά και επιχείρησε το προσπέρασμα. Ο Rosberg έκλεισε το κενό υπερασπιζόμενος καθ' όλα νόμιμα τη θέση του και η συνέχεια είναι σε όλους μας γνωστή.

Σε αντίθεση με την αντίδραση του Niki Lauda o Toto Wolff ήταν πιο διπλωματικός που δικαιολόγησε τους δύο πιλότους ρίχνοντας τους τόνους. "Ο ελιγμός νομίζω ήταν σωστός, δεν είχε όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα, ήταν ατυχία. Είδε το φως να αναβοσβήνει και σωστά επιχείρησε το προσπέρασμα, δεν μπορώ να κατηγορήσω όμως το Nico που υπερασπίστηκε και σωστά έκανε τη θέση του".


Δείτε καρέ καρέ όλα όσα έγιναν στο αναλυτικό βίντεο που ακολουθεί:




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 17-05-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More