F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

F1 - Πως θα είναι τα μονοθέσια το 2017 (video)

Η Formula 1 οδεύει σε μια από τις μεγαλύτερες αναμορφώσεις των κανόνων της την χρονιά που μας έρχεται. Οι νέοι κανονισμοί του 2017, θα κάνουν τα μονοθέσια 5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα ανά γύρο. Δείτε το βίντεο με τη σχετική ανάλυση.


Εκφράζεται η ελπίδα ότι οι αλλαγές θα βελτιώσουν το θέαμα το οποίο θα είναι πιο συναρπαστικό από ότι είναι τώρα. Επίσης θα δυσκολέψουν το έργο των πιλότων σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Ανησυχία όμως έχει εκφραστεί στον τομέα της αύξησης της κάθετης δύναμης που θα ασκείται στα μονοθέσια ότι θα έχει κόστος στις ευκαιρίες για προσπεράσεις, αν μη τι άλλο κανείς δεν θα το ήθελε αυτό.


Η αύξηση του βάρους είναι και αυτός ένας μπελάς καθώς τα μονοθέσια το 2017 θα είναι πιο φαρδιά όπως και τα ελαστικά. 

Οι αλλαγές αυτές θα έχουν σημαντική επίδραση στο στυλ οδήγησης που πρέπει να χρησιμοποιηθεί, με αλλαγή της προσέγγισης της στροφής, τη φάση φρεναρίσματος, πώς εφαρμόζεται το γκάζι και πόσο, μέσα στη στροφή.


Οι νέα αεροτομή θα ήθελαν να μην είναι τόσο ευαίσθητη από το προπορευόμενο μονοθέσια και να δίνει την δυνατότητα για προσπέραση χρησιμοποιώντας το slipstream.

Ας δούμε λοιπόν τις αλλαγές που θα γίνουν στα μονοθέσια και σε μια ψηφιακή απεικόνιση από τον Giorgio Piola συγκριτικά με τη φετινή Ferrari SF16-H πόσο θα διαφέρουν τα μονοθέσια του 2017. 

Δείτε το σχετικό βίντεο :










Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 23-05-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More