F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

F1 : Η Renault αγόρασε την Lotus - Επίσημο

Είναι πλέον επίσημο ότι επιστρέφει η Renault στην Formula 1 σαν εργοστασιακή ομάδα εξαγοράζοντας την Lotus.

f1 hellenic fan club -  Η Renault αγόρασε την Lotus - Επίσημο

H Renault έδωσε τέλος στις φήμες μηνών για το μέλλον της στην F1 με τη μεγάλη επιστροφή της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως εργοστασιακή ομάδα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της ομάδας της Lotus. Τα σενάρια για εγκατάλειψη των Γάλλων από την ενεργό δράση έλαβαν τέλος και επιβεβαιώθηκαν οι φήμες των τελευταίων εβδομάδων που ήθελαν τη Renault να κάνει ανακοινώσεις για τη μεγάλη επιστροφή, στο gp του Άμπου Ντάμπι, οι οποίες ήρθαν σήμερα.

Ο πρόεδρος της Renault, Carlos Ghosn, δήλωσε : " Έχουμε δύο επιλογές, να εμπλακούμε 100% ή να αποχωρήσουμε. Μετά από λεπτομερή μελέτη αποφάσισα ότι η Renault θα είναι στην F1 από το 2016 σαν εργοστασιακή ομάδα. Αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που πήραμε από τους κύριους ενδιαφερόμενους του αθλήματος, αποφασίσαμε πως αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσουμε. Φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε, ακόμη και αν αυτό πάρει κάποιο χρόνο."

Σύμφωνα με τη Γαλλική εταιρία απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Lotus με τις πρώτες υπογραφές όμως να έχουν πέσει και το συνολικό κόστος να αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Renault F1 ως εργοστασιακή ομάδα πια, θα έχουμε από τον καινούριο χρόνο.




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 03-12-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More