F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Gp Abu Dhabi - Hat-trick ο Rosberg στον τελευταίο αγώνα του 2015

Ο Nico Rosberg πήρε την νίκη στο τελευταίο Gp του 2015 αφήνοντας 2ο τον Lewis Hamilton και έτσι έκλεισε τη φετινή σεζόν στην Formula 1 με στυλ. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Raikkonen για τη Ferrari.

f1 hellenic fan club - Gp Abu Dhabi - Hat-trick ο Rosberg στον τελευταίο αγώνα του 2015

Ο τελευταίος αγώνας για το 2015 στη F1 είναι πλέον παρελθόν και είχε νικητή τον Nico Rosberg. Ο πιλότος της Mercedes σημείωσε την φετινή του νίκη στο φινάλε, στο grand prix στο Άμπου Ντάμπι ολοκληρώνοντας έτσι το Πρωτάθλημα με στυλ με την τρίτη σερί νίκη, για πρώτη φορά στην καριέρα του στην F1, αφού δεν μπόρεσε κάτι καλύτερο για άλλη μια φορά απέναντι στον team-mate του και φετινό Πρωταθλητή, Lewis Hamilton που παρά την προσπάθεια του σήμερα έμεινε 2ος. 

Είναι το 12ο 1-2 για τη Mercedes σε μία χρονιά, μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στη Φόρμουλα ένα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι μόλις η 2η φορά στην ιστορία του Άμπου Ντάμπι που η pole μετατρέπεται σε νίκη. Η πρώτη ήταν με τον Vettel το 2010 ο οποίος έχει και τις περισσότερες νίκες (3) στο Yas Marina.

Ο Kimi Raikkonen ανέβηκε στο μικρό σκαλί του βάθρου και με τους βαθμούς που πήρε σιγούρεψε την 4η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Μετά το φιάσκο της Ferrari που άφησε τον Vettel στην 16η θέση κατά τη διαδικασία των κατατακτήριων από λάθος υπολογισμό στον αν ήταν επαρκής ο χρόνος του Γερμανού για να προκριθεί στο Q2, ο Sebastian τελικά κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση στον αγώνα. 

Στην 5η θέση ήταν ο Sergio Perez, μια πολύτιμη επίδοση για την Force India και για τον Μεξικανό πιλότο που είχε μια πολύ αξιόλογη χρονιά στην F1.

Για άλλη μια φορά εκτός αγώνα τέθηκε ο Pastor Maldonado, αυτή τη φορά όμως χωρίς να φταίει αφού έπεσε πάνω του ο Fernando Alonso στην εκκίνηση του αγώνα, με τον Ισπανό να συνεχίζει και να τερματίζει πολύ πίσω όμως, 17ος, σε μια πολύ απογοητευτική χρονιά για αυτόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

Θέση Όνομα Ομάδα Pit
1 N. ROSBERG Mercedes 2
2 L. HAMILTON Mercedes 2
3 K. RAIKKONEN Ferrari 2
4 S. VETTEL Ferrari 2
5 S. PEREZ Force India Mercedes 2
6 D. RICCIARDO Red Bull Renault 2
7 N. HULKENBERG Force India Mercedes 2
8 F. MASSA Williams Mercedes 2
9 R. GROSJEAN Lotus Mercedes 2
10 D. KVYAT Red Bull Renault 2
11 C. SAINZ Toro Rosso Renault 2
12 M. VERSTAPPEN Toro Rosso Renault 3
13 J. BUTTON McLaren Honda 2
14 V. BOTTAS Williams Mercedes 3
15 M. ERICSSON Sauber Ferrari 2
16 F. NASR Sauber Ferrari 3
17 F. ALONSO McLaren Honda 4
18 W. STEVENS Manor Ferrari 2
19 R. MERHI Manor Ferrari 1
20 P. MALDONADO Lotus Mercedes 0 IN








Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 29-11-2015 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More