F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

F1 : Gp Ινδίας - Μαχαραγιάς ο Vettel και πρωταθλητής

Μεγάλη νίκη του Sebastian Vettel για 3η φορά στο Ινδικό grand prix, μια νίκη που του εξασφαλίζει πλέον και τον παγκόσμιο τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών Formula 1 που είναι ο 4ος σερί τίτλος για αυτόν αλλά και για την Red Bull. Στο 2ο σκαλί του βάθρου τερμάτισε με την Mercedes ο Nico Rosberg, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Romain Grosjean με τη Lotus κερδίζοντας 14 θέσεις στον αγώνα, δεδομένου ότι εκκίνησε 17ος. Ο Alonso τερμάτισε εκτός βαθμών και εκτός μάχης τίτλου με την Ferrari.

f1 hellenic fan club - vettel winner indian gp 2013

Είναι η 10η φετινή νίκη, η στη σειρά για τον Vettel, η οποία του εξασφαλίζει και τον 4ο σερί τίτλο του. Ο Γερμανός ξεκίνησε πρώτος στον αγώνα με ένα φρενήρη ρυθμό που τον έφερε να στρίβει πρώτος και με μια περίεργη στρατηγική αφού μπήκε μόλις στον 3ο γύρο στα πιτ για να ξεφορτωθεί τα μαλακά ελαστικά. Ο Alonso είχε επαφή με τον Webber στην πρώτη στροφή με αποτέλεσμα να σπάσει την εμπρός αεροτομή του καταστρέφοντας τον αγώνα του, ενώ οι δύο Mercedes προσπαθούσαν να περάσουν τον Vettel είδαν να τους προσπερνά και τους δύο μαζί ο Felipe Massa στη μεγάλη ευθεία αφού πρώτα έκανε πολύ καλή εκκίνηση και με σταθερή απόδοση και άριστη στρατηγική από τη Ferrari τερμάτισε στην θέση. Την 10αδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez, Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Paul di Resta, Adrian Sutil και Daniel Ricciardo.

Εντυπωσιακός για μια άλλη φορά ο Grosjean που ανέβηκε στο βάθρο κερδίζοντας 14 θέσεις και κερδίζοντας τον ομοσταυλό του Kimi στους τελευταίους γύρους αφού δεν κατάφερε να κρατηθεί στην 3η θέση μιας και τα ελαστικά του είχαν διαλυθεί.

Ο Felipe Massa με σταθερή απόδοση και άριστη στρατηγική από τη Ferrari τερμάτισε στην 4η θέση αφού απείλησε και τον Grosjean στους τελευταίους γύρους χωρίς αποτέλεσμα όμως μιας και τα δικά του ελαστικά δεν θα άντεχαν την πίεση.

Ο Μεγάλος άτυχος ήταν ο Mark Webber αφού αγώνας του κράτησε μόνο 40 γύρους εγκαταλείποντας γιατί το μονοθέσιο της Red Bull παρουσίασε βλάβη στον εναλλάκτη μπλοκάροντας το κιβώτιο του Αυστραλού που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην θέση.

Μεγάλη απογοήτευση για τον Fernando Alonso που μετά την επαφή του στον 1ο γύρο με τον Webber και το αναγκαστικό πιτ στοπ για να αλλάξει την εμπρός αεροτομή του, κατέστρεψε τον αγώνα του και δεν κατάφερε τελικά να μπει ούτε στους βαθμούς της πρώτης 10αδας.


Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes
3. Γκροσάν, Lotus
4. Μάσα, Ferrari
5. Πέρες, McLaren
6. Χάμιλτον, Mercedes
7. Ραϊκόνεν, Lotus
8. Ντι Ρέστα, Force India
9. Σούτιλ, Force India
10. Ρικιάρντο, Toro Rosso
11. Αλόνσο, Ferrari
12. Μαλδονάδο, Williams
13. Βερνιέ, Toro Rosso
14. Μπάτον, McLaren
15. Γκουτιέρες, Sauber
16. Μπότας, Williams
17. Τσίλτον, Marussia
18. Μπιανκί, Marussia 


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 27-10-2013 | F1 Hellenic Fan Club   

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More