F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

F1 : Gp Ιαπωνίας - Έτσι απλά... Nίκη ο Vettel

Νίκη στην πίστα της Suzuka για τον Sebastian Vettel. Ο Γερμανός πιλότος κέρδισε το Ιαπωνικό grand prix Formula1 μετά από εκπληκτική απόδοση και άριστη στρατηγική της Red Bull. Την 2η θέση πήρε τελικά ο poleman Webber που δεν μπόρεσε τελικά να πάρει τη νίκη. Ο Roman Grosjean συμπλήρωσε το βάθρο στην 3η θέση αν και μπορούσε και στη νίκη που δεν ήρθε τελικά. 

f1 hellenic fan club - vettel win japan 2013

Οι δύο Red Bull δεν έκαναν καλή εκκίνηση με τον Grosjean να οδηγεί την κούρσα και να διεκδικεί τη νίκη σχεδόν μέχρι το τέλος του αγώνα, κρατώντας πίσω του τους δύο ταύρους κλέβοντας έτσι την παράσταση. Η άριστη όμως στρατηγική του Vettel και η απόλυτη οδηγησή του δεν άφησαν κανέναν περιθώριο ακόμα και στον Webber που ήταν μπροστά του και διεκδικούσε τη νίκη από τον Grosjean κάτι που δεν έγινε όμως μιας και η στρατηγική τριών πιτ στοπ δεν τους βγήκε.

Ο Fernando Alonso τερμάτισε στην 4η θέση μετά από ομηρική μάχη με τον Hulkenberg. Μάχη έδωσε ο Ισπανός και με τον Felipe Massa για να τον προσπεράσει τελικά μέσα σε ένα τρενάκι που είχε δημιουργήσει ο Ricciardo. 

f1 hellenic fan club - gp japan 2013
Ο Massa αν και ξεκίνησε από την θέση κατέστρεψε τον αγώνα του μετά από την ποινή διέλευσης από τα πιτ που του επέβαλαν οι αγωνοδίκες για το όριο ταχύτητας μέσα στα πιτ και τερμάτισε τελικά στη 10η θέση.

Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Lewis Hamilton που είχε στην εκκίνηση μία επαφή με τον Vettel με αποτέλεσμα ένα κλατάρισμα στο πίσω ελαστικό του Βρετανού ο οποίος αφού έκανε ένα ολόκληρο γύρο για να μπει στα πιτ και να αλλάξει το ελαστικό του, πλήγωσε όμως τη Mercedes του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει πριν τη συμπλήρωση 10 γύρων.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Γκροσάν, Lotus
4. Αλόνσο, Ferrari
5. Ραϊκόνεν, Lotus
6. Χούλκενμπεργκ, Sauber
7. Γκουτιέρες, Sauber
8. Ρόσμπεργκ, Mercedes
9. Μπάτον, McLaren
10. Μάσα, Ferrari
11. Ντι Ρέστα, Force India
12. Βερνιέ, Toro Rosso
13. Ρικιάρντο, Toro Rosso
14. Σούτιλ, Force India
15. Πέρες, McLaren
16. Μαλδονάδο, Williams
17. Μπότας, Williams
18. Πικ, Caterham
19. Τσίλτον, Marussia

Εγκατέλειψαν:
1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
3. Μπιανκί, Marussia 



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 13-10-2013 | F1 Hellenic Fan Club   


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More