F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

F1 - "Της Pirelli....." έγινε στο Silverstone

Το φιάσκο της Pirelli στο Βρετανικό grad prix Formula1 μετά από τα τρία πανομοιότυπα κλαταρίσματα στο πίσω αριστερό ελαστικό που είχαν οι Hamilton, Massa και του Vergne στην ίδια στροφή της πίστας, καθώς και του Perez προς το τέλος του αγώνα σε άλλο σημείο, έχει εκνευρίσει φανερά τους πιλότους ρίχνοντας φταίξιμο ακόμα και στη FIA.
Tο σίριαλ με τα λάστιχα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα, γιατί το πράγμα έχει ξεφύγει ιδιαίτερα από τη στιγμή που τίθεται θέμα ασφαλείας.

f1 hellenic fan club - massa tyre fail
Η αστοχία των ελαστικών της Pirelli έπαιξε σαφώς μεγάλο ρόλο στη διεξαγωγή του αγώνα και διαμόρφωσε το αποτέλεσμά του αφού καταστράφηκαν οι προσπάθειες των πιλότων για τη νίκη.

"Τρελά πράγματα!", ήταν η πρώτη αντίδραση του Nico Rosberg μετά τη νίκη του.

"Αυτό είναι απαράδεκτο. Κάναμε δοκιμές για να βελτιώσουμε τα ελαστικά και είχαμε τέσσερα κλαταρίσματα, είναι απαράδεκτο. Είναι χάσιμο χρόνου να μιλάμε για τη FIA. Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά, μπράβο στους μηχανικούς. Κρίμα για το ελαστικό." δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο Lewis Hamilton.

Από την πλευρά της η Pirelli αναλύει τα δεδομένα που έχει συγκεντρώσει αναζητώντας απαντήσεις για τα αίτια αυτών των πανομοιότυπων κλαταρισμάτων δηλώνοντας : 
"Προφανώς τα σημερινά προβλήματα δεν μπορούσαμε να τα προβλέψουμε, είχαμε κάτι καινούριο, ένα νέο πρόβλημα. Ήδη κάνουμε τις αναλύσεις μας. Όταν πάρουμε τα δεδομένα, τότε θα μπορούμε να καταλάβουμε τι συνέβη και να βρούμε το πρόβλημα. Αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του θέματος και όταν έχουμε απαντήσεις θα σας ενημερώσουμε."


  Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 30-06-2013 | F1 Hellenic Fan Club  

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More