F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

F1 : Gp Καναδά - Από 1 θέση χάνουν Kimi και Ricciardo τελικά

Ποινή 2 θέσεων στο grid επιβλήθηκε σε Kimi Raikkonen της Lotus και Daniel Ricciardo της Toro Rosso για την αντικανονική τους τοποθέτηση στο pit lane κατά την επανεκκίνηση του Q2 μετά την κόκκινη σημαία που είχε βγει για το ατύχημα που είχε ο Felipe Massa το Σάββατο στο grand prix formula 1 του Μοντρεάλ.


Οι αγωνοδίκες αφού εξέτασαν 5 οδηγούς, τους Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo, Jean-Eric Vergne, Sergio Perez και Pastor Maldonado επέβαλαν ποινή 2 θέσεων στους Kimi και Ricciardo διότι είχαν παραταχθεί εκτός της γραμμής που οριοθετεί τη γραμμή εξόδου του pit lane. Οι υπόλοιποι αν και είχαν τοποθετήσει τα μονοθεσιά τους δίπλα σε άλλα δεν τιμωρήθηκαν.

Παρόλα αυτά οι δυο πιλότοι τελικά θα χάσουν από μία θέση και αυτό διότι οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η ποινή επιβλήθηκε νωρίτερα και πρώτα στον Raikkonen ο οποίος ενώ θα έπεφτε από την 9η στην 11η θέση και ο Ricciardo από τη 10η στη 12η, θα εκκινήσουν από την 10η και 11η αντίστοιχα. Αυτό το περίεργο οφείλεται στο ότι είχαν διαδοχικές θέσεις στο grid.  

Ο Nico Hulkenberg της Sauber είναι ο κερδισμένος που ανεβαίνει δύο θέσεις στο grid και θα εκκινήσει στην ένατη.


  Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 09-06-2013 | F1 Hellenic Fan Club  

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More