F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

F1 - Βαθμολογείται ο ταχύτερος γύρος - Επίσημο

Μετά από 60 χρόνια σχεδόν επανέρχεται από τη φετινή σεζόν στην Formula 1 ο μπόνους βαθμός στον πιλότο που θα σημειώσει τον ταχύτερο γύρο σε grand prix. Ένας κανονισμός που στην καλύτερη θα είναι αδιάφορος και στην χειρότερη θα προκαλέσει σύγχυση και θεωρίες συνωμοσίας.

f1 hellenic fan club - Ένα βαθμό στον ταχύτερο γύρο - Επίσημο

Ομόφωνη απόφαση έλαβε η επιτροπή της F1  για την επιστροφή του κανονισμού αμοιβής ενός βαθμούς στον πιλότο που θα σημειώσει τον ταχύτερο γύρο σε αγώνα με την προϋπόθεση ο πιλότος να τερματίσει στην βαθμολογούμενη δεκάδα, στην προσπάθειά της να αυξήσει το θέαμα αλλά και το ενδιαφέρον των θεατών χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητα του αθλήματος όπως δήλωσε ο Ross Brawn.

Ο κανονισμός αυτός ίσχυε την F1 από το 1950 έως το 1959 και αν ίσχυε και για τα επόμενα χρόνια ο πίνακας με τους πρωταθλητές θα ήταν διαφορετικός καθώς αρκετοί τίτλοι κρίθηκαν στον «πόντο».

Ο Φελίπε Μάσα στην Βραζιλία θα είχε πάρει το πρωτάθλημα αντί του Λιούις Χάμιλτον, το 1976 ο Νίκι Λάουντα αντί του Τζέιμς Χαντ, το 1979 ο Ζιλ Βιλνέβ αντί του Τζόντι Σέκτερ, το 1986 ο Νάιτζελ Μάνσελ αντί του Αλέν Προστ και το 1988 ο Αλέν Προστ αντί του Άιρτον Σένα.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 12-03-2019 | F1 Hellenic Fan Club 



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More