F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

F1 - Απεβίωσε ο Charlie Whiting

«Έφυγε» σε ηλικία 66 ετών αιφνιδίως από την ζωή ο αλυτάρχης της Formula 1, Charlie Whiting.

f1 hellenic fan club - Απεβίωσε ο Charlie Whiting


Βαρύ το κλίμα λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της φετινής σεζόν στο Gp Αυστραλίας, με τον απρόσμενο χαμό του αγωνιστικού διευθυντή της FIA - Charlie Whiting.

Ο Βρετανός έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και ο λόγος του θανάτου του οφείλεται σε πνευμονική εμβολή.

Ήταν ο αλυτάρχης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 από το 1997 μέχρι σήμερα. Η καριέρα του στην F1 άρχισε το 1977 στην Hesketh team, συνέχισε στην Brabham την δεκαετία το 80 και προσχώρησε στην FIA to 1988.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Jean Todt, με δηλώσεις του εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την ξαφνική απώλεια του 66χρονου Βρετανού.

"Η Formula 1 έχασε έναν πιστό φίλο και έναν χαρισματικό πρέσβη. Όλες οι σκέψεις μου, της FIA και ολόκληρης της κοινότητας μηχανοκίνητου αθλητισμού, πηγαίνουν στην οικογένεια, στους φίλους του και σε όλους τους λάτρεις της Formula1" δήλωσε ματαξύ άλλων ο Jean Todt.

Επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1 - Ross Brawn δήλωσε : " γνωρίζω τον Charlie σε όλη την αγωνιστική μου ζωή. Δουλέψαμε μαζί σαν μηχανικοί, γίναμε φίλοι και περάσαμε πολύ χρόνο μαζί γυρίζοντας τις πίστες σε όλο τον κόσμο. Γέμισα με τεράστια θλίψη όταν άκουσα τα τραγικά νέα. Είμαι συντετριμμένος. Είναι μεγάλη απώλεια όχι μόνο για μένα προσωπικά, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια της Formula 1, τη FIA και το μηχανοκίνητο αθλητισμό στο σύνολό του. Όλες οι σκέψεις μας πηγαίνουν στην οικογένειά του."



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 14-03-2019 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More