F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

F1 - Pirelli : Η Ferrari είναι μπροστά μισό δευτερόλεπτο

Μισό δευτερόλεπτο πλεονέκτημα στην Ferrari δίνει η Pirelli κατόπιν εκτίμησης των δεδομένων της κατά τις πρώτες χειμερινές δοκιμές Formula 1 στην Βαρκελώνη.

f1 hellenic fan club - Pirelli : Η Ferrari είναι μπροστά μισό δευτερόλεπτο

Με το κλείσιμο των δοκιμών η 4η ημέρα έφερε την Renault στην κορυφή, την Toro Rosso στην 2η θέση, την Alfa Romeo στην 3η και την Mercedes στην 4η θέση.

Η Ferrari ήταν στην 6η θέση με τον Leclerc ο οποίος σημείωσε τον χρόνο του με την C3 γόμα, την πιο σκληρή γόμα από τις πρώτες τέσσερις ομάδες.

Αναλύοντας τα δεδομένα της η Pirelli και συγκρίνοντας τις διαφορές μεταξύ του τύπου σκληρότητας των ελαστικών που χρησιμοποιήθηκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ferrari έχει πλεονέκτημα μισού δευτερολέπτου μέχρι στιγμής έναντι των υπολοίπων και αυτό γιατί οι Vettel και Leclerc είναι οι μόνοι πιλότοι που κατέβηκαν το 1:17.00 χρησιμοποιώντας την μέση γόμα - C3 της Pirelli.

Φυσικά στην απόδοση των μονοθεσίων δεν παίζει ρόλο μόνο το τι τύπο ελαστικών χρησιμοποίησαν στον ταχύτερο γύρο τους οι πιλότοι, αλλά οι ρυθμίσεις γενικά του μονοθεσίου, τι χαρτογράφηση έχει ο κινητήρας και το πόσο καύσιμο είχε στο ρεζερβουάρ.

Όλα αυτά καταρτίζουν την κατά εκτίμηση δήλωση της Pirelli για το φαινομενικό προβάδισμα που δίνει στην Ferrari με τα μέχρι στιγμής δεδομένα του πρώτου τετραημέρου.




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 22-02-2019 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More