F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η F1 επιστρέφει στη Γαλλία στο επόμενο Gp

Μετά από 10 χρόνια απουσίας επιστρέφει το Γαλλικό grand prix στην Formula 1, στην πίστα Automobile Circuit Paul Ricard τον ερχόμενο αγώνα το επόμενο ΣΚ.

f1 hellenic fan club - Η F1 επιστρέφει στη Γαλλία στο επόμενο Gp

Γαλλία να επιστρέφει στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πίστα Paul Ricard στην νότια πλευρά της χώρα στο Le Castellet της Γαλλικής Ριβιέρα ανάμεσα από τη Μασσαλία και την Τουλόν.

Τελευταία φορά που είχαμε αγώνα F1 στη Γαλλία ήταν το 2008 στο σιρκουί του Μάνι-Κουρ όμως.

Το Automobile Circuit Paul Ricard έχει φιλοξενήσει 14 αγώνες, την περίοδο 1971-1990 και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ως πίστα δοκιμών.

Στο τελευταίο Gp της F1 στο Paul Ricard το 1990 είχε αγωνιστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Alain Prost με τα χρώματα της Ferrari νικώντας τον αγώνα.

Χαρακτηριστικό της πίστας είναι οι μπλε και κόκκινες γραμμές στα σημεία περιοχές-εξόδου έχουν την ιδιότητα να επιβραδύνουν τα μονοθέσια που βγαίνουν από την πίστα. Αποτελούνται από μια μίξη ασφάλτου και βολφραμίου με διαβάθμιση επιβράδυνσης, έτσι έχουμε κόκκινες να είναι πιο τραχιές και πιο αποτελεσματικές των μπλε.

Η δεξιόστροφη πίστα μήκους 5.842 μέτρων, έχει 15 στροφές και δύο μεγάλες ευθείες, αυτήν της εκκίνησης τερματισμού και μία τεράστια στο πίσω μέρος της πίστας. Και στις δύο ευθείες βρίσκονται οι δύο ζώνες DRS.





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 14-06-2018 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More