F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

F1 - Ελέγχει την καύση λαδιού η FIA

Η FIA εισήγαγε περαιτέρω μέτρα ως προς τη βελτίωση επιδόσεων μέσω καύσης λαδιού, απαγορεύοντας ρητώς στις ομάδες F1 την αναπλήρωση των δοχείων λαδιού κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

f1 hellenic fan club - Ελέγχει την καύση λαδιού η FIA

Η καύση λαδιού για την αύξηση επιδόσεων, συνέχισε να αποτελεί αντικείμενο αμφισβήτησης στο paddock, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του διοικητικού οργάνου να καταργήσει την πρακτική περιορίζοντας τα επίπεδα κατανάλωσης.

Πριν από αυτή τη νέα κίνηση της FIA, ο Christian Horner της Red Bull είπε τον Φεβρουάριο: "Θα θέλαμε να δούμε ότι οι περιορισμοί θα προχωρήσουν περισσότερο, επειδή εξακολουθούν να μην αναφέρονται στις κατατακτήριες αλλά μόνο στον αγώνα δίνοντας  παράθυρα ευκαιριών τα οποία  θα θέλαμε να δούμε να κλείνουν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί η ψαλίδα όσον αφορά τις επιδόσεις στους κινητήρες".

Η FIA κατέστησε σαφές ότι οι ομάδες δεν μπορούν να προσθέσουν λάδι ή να μεταφέρουν από βοηθητικό δοχείο σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του συστήματος λίπανσης κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Σε μια τεχνική οδηγία, ο επικεφαλής για τεχνικά θέματα μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, δήλωσε στις ομάδες : "Μετά από πολυάριθμες συζητήσεις για το θέμα, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι για να μπορέσει η FIA να παρακολουθεί την κατανάλωση λαδιού κατά τη διάρκεια ων κατατακτήριων δοκιμών, δεν επιτρέπεται να προστεθεί λάδι στο αυτοκίνητο ούτε να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε βοηθητική δεξαμενή λαδιού [AOT], δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει μεταφορά λαδιού μεταξύ εφεδρικού δοχείου και οποιουδήποτε μέρους του συστήματος λίπανσης του κινητήρα ".

Πρόσθεσε ότι: "Εξαιρέσεις από τα παραπάνω μπορούν γίνουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μετά από αίτημα της ενδιαφερόμενης ομάδας, οποιαδήποτε εξαίρεση θα γίνει κατά τη διακριτική ευχέρεια του τεχνικού αντιπροσώπου της FIA".








Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 03-05-2018 | F1 Hellenic Fan Club


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More