F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

F1 - Gp Μπακού : Νίκη Ricciardo σε ένα χαοτικό αγώνα

Ο Daniel Ricciardo είναι ο νικητής στο χαοτικό grand prix Formula 1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο Valtteri Bottas "κλέβει" τη 2η θέση πάνω στο νήμα από τον Lance Stroll της Williams που πήρε το πρώτο βάθρο της καριέρας του στην F1.


Οι Ricciardo, Bottas και Stroll συνέθεσαν ένα απρόβλεπτο πόντιουμ σε ένα απρόβλεπτο αγώνα στο Μπακού με πρωταγωνιστή το αυτοκίνητο ασφαλέιας και πολλές συγκρούσεις μεταξύ των πιλότων.

Όλα άρχισαν από την εκκίνηση και τη δεύτερη στροφή όταν ο Bottas έπεσε πάνω στον Raikkonen ανακατέβοντας την τράπουλα με τον Vettel να περνά 2ος τον Perez 3ο τον Verstappen 4o και τον Kimi να πέφτει 5ο. Ο Boattas μπήκε στα πιτ με κλαταρισμένο λάστιχο και αλλαγή εμπρός αεροτομής.

Ο Palmer εγκαταλείπει στην πίστα με πρόβλημα στην Toro Rosso και έχουμε το 1ο αυτοκίνητο ασφαλείας για την μεταφορά του μονοθεσίου. Όλοι σχεδόν μπήκαν στα πιτ για αλλαγή ελεαστικών, με τον Verstappen να εγκαταλείπει άλλη μια φορά με βλάβη.

Οι Massa και Ocon πίεζαν τον Kimi και είχαν επαφή γεμίζοντας την πίστα θράυσματα από τη Ferrari του Φιλανδού. Και πάλι αυτοκίνητο ασφαλείας. Στη στροφή 16 και ενώ είχε παραπονεθεί ότι το αυτοκίνητο ασφαλε'ιας αργοπορεί, ο Hamilton έκοψε απότομα ταχύτητα με αποτέλεσμα να πέσει πίσω του ο Vettel. Ο Γερμανός εμφανώς εκνευρισμένος βρέθηκε δίπλα στον Lewis και εμβόλισε στο πλάι το μονοθέσιο της Mercedes με το μπροστά δεξιό τροχό της Ferrari.

Στην επανεκκίνηση ο Massa πέρασε 3ος με τις δύο Force India των Perez και Ocon να έχουν επαφή μεταξύ τους γεμίζοντας την πίστα συντρίμμια τα οποία ήταν υπεύθυνα για το κλατάρισμα του Raikkonen που επέστρεψε στα πιτ με κατεστραμμένο το πίσω δεξιά μέρος της Ferrari για να εγκαταλείψει, όπως και ο Perez.

H κόκκινη σημαία βγήκε και οι αγωνοδίκες διέκοψαν τον αγώνα μέχρι να καθαριστεί η πίστα δίνοντας χρόνο στους μηχανικούς της Ferrari και της Force India να επιδιορθώσουν τα μονοθέσια των Massa και Perez και να επιστρέψουν στην πίστα από την τελευταία θέση.

Με την εκ νέου έναρξη η κατάταξη ήταν Hamilton, Vettel, Massa, Stroll, Ricciardo, Hulkenberg, Magnussen, Alonso, Sainz, Grosjean, Ericsson, Vandoorne, Bottas, Ocon, Wehrlein. Ο Massa όμως εγκαταλείπει με μηχανικό πρόβλημα.

Με τον Vettel να κυνηγά τον Hamilton, προέκυψε πρόβλημα στο κινητό μέρος του μονοθεσίου που ακουμπά το κράνος του πιλότου μα αποτέλεσμα ο Βρετανός να αναγκαστεί για λόγους ασφαλείας να μπεί στα πιτ για να αντικαταστήσει το headrest. Όταν επέστρεψε στην πίστα είχε πέσει στην 8η θέση, με τον αγώνα του να έχει καταστραφεί ουσιαστικά.

Την ίδια στιγμή όμως οι αγωνοδίκες επιβάλουν 10 δευτερόλεπτα ποινή stop & go στον Vettel για το μεταξύ τους συμβάν. Ο Vettel μπήκε στα πιτ να εκτίσει την ποινή του και βγήκε όμως μπροστά από τον Hamilton άρα κερδισμένος τελικά.

Με τούτα και με εκείνα τελικά ο Ricciardo βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα και να τον κερδίζει σε ένα άκρως εντυπωσιακό φινάλε με τον Bottas που κυνηγούσε τον Stroll να τον περνά ακριβώς στο νήμα του τερματισμού παίρνοντας αυτός τη 2η θέση αφήνοντας στην 3η θέση τον μικρό της Williams που και έτσι ήταν πανευτυχής με το πρώτο βάθρο της καριέρας του στην F1.


Αναλυτικά η κατάταξη :

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Βαθμοί
1 Daniel Ricciardo RED BULL  2:03:55.573 25
2 Valtteri Bottas MERCEDES +3.904s 18
3 Lance Stroll WILLIAMS  +4.009s 15
4 Sebastian Vettel FERRARI +5.976s 12
5 Lewis Hamilton MERCEDES +6.188s 10
6 Esteban Ocon FORCE INDIA  +30.298s 8
7 Kevin Magnussen HAAS  +41.753s 6
8 Carlos Sainz TORO ROSSO +49.400s 4
9 Fernando Alonso MCLAREN  +59.551s 2
10 Pascal Wehrlein SAUBER  +89.093s 1
11 Marcus Ericsson SAUBER  +91.794s 0
12 Stoffel Vandoorne MCLAREN  +92.160s 0
13 Romain Grosjean HAAS  +1 lap 0
14 Kimi Räikkönen FERRARI DNF 0
NC Sergio Perez FORCE INDIA  DNF 0
NC Felipe Massa WILLIAMS  DNF 0
NC Nico Hulkenberg RENAULT DNF 0
NC Max Verstappen RED BULL R DNF 0
NC Daniil Kvyat TORO ROSSO DNF 0
NC Jolyon Palmer RENAULT DNF 0





Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 25-06-2017 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More