F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

F1 - Είναι ρέπλικα ξεκαθάρισε η οικογένεια Senna (video)

Η οικογένεια Senna έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που δημιουργήθηκε για το αν το κράνος του Ayrton Senna, που δόθηκε στον Lewis Hamilton για την 65η pole της καριέρας του, είναι αντίγραφο ή όχι.

f1 hellenic fan club - Φυσικά και είναι ρέπλικα ξεκαθάρισε η οικογένεια Senna (video)

Ο Lewis Hamilton στις κατατακτήριες δοκιμές για το Καναδικό Gp κατέκτησε την 65η pole της καριέρας του στην Φόρμουλα ένα. Ο Βρετανός πιλότος ισοφάρισε τον αριθμό των pole που είχε ο θρυλικός Ayrton Senna.

Με το τέλος των κατατακτηρίων του δόθηκε, απεσταλμένο από την οικογένεια Senna, σε μια γυάλινη θήκη το κράνος του αείμνηστου Ayrton σαν επιβράβευση του επιτεύγματος του, με την επιβεβαίωση ότι είναι αυθεντικό και όχι αντίγραφο.

Άφωνος ο Hamilton γονάτισε στο χορτάρι και έβγαλε το κράνος και το σήκωσε ψηλά.
"Τρέμω" είπε ο Βρετανός όταν πήρε το μικρόφωνο, "ο Senna είναι το ινδαλμά μου και αυτός είναι που ενέπνευσε να φτάσω μέχρι εδώ. Το να ισοφαρίζω την επίδοσή του είναι τεράστια τιμή για μένα".



Το κράνος που εστάλη από την οικογένεια Senna ήταν αυτό που είχε τρέξει ο Βραζιλιάνος το 1987 την εποχή που οδηγούσε για λογαριασμό της Lotus.

Η πλευρά του Βραζιλιάνου άσου έσπευσε να διαψεύσει, στο motosport.com, πως το κράνος είναι αυθεντικό και να διευκρινίσει πως πρόκειται μεν για ένα κανονικό κράνος με όλες τις αγωνιστικές προδιαγραφές αλλά όμως δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αγώνα. Μάλιστα είναι βαμμένο από τον Sid Mosca και τον γιο του Alan, που μόνο αυτοί φιλοτεχνούσαν τα κράνη του Senna.

Είναι ένα κράνος του 1987 που χρησιμοποιήθηκε μόνο για εμπορικούς σκοπούς, φωτογραφίσεις, προώθηση κ.λ.π. εκείνη την χρονιά. Το αυθεντικό κράνος του οποίου η αξία είναι τεράστια, βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας και θα παρουσιαστεί στον Hamilton κάποια στιγμή στο μέλλον.

Να σημειώσουμε πως ο Βρετανός πιλότος είναι μεγάλος φαν του Senna και χρόνια Πρέσβης του ιδρύματος Senna.







Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 11-06-2017 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More