F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

F1 - Τίτλοι τέλους για Massa σε στιλ Schumacher

Ο Felipe Massa εγκαταλείπει την Formula 1 στο τέλος της χρονιάς. Η ανακοίνωση ήρθε από τον πιλότο της Williams στο ίδιο μέρος που είχε κάνει γνωστή την αποχώρησή του και ο θρυλικός Michael Schumacher, το Ιταλικό Gp και την πίστα της Monza.


Ο Felipe Massa ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την F1, στο τέλος της σεζόν σε στιλ α λα Schumi ο οποίος αμέσως μετά τη νίκη του στη Μόντζα το 2006 δήλωσε θα φύγει από την Φόρμουλα 1 στο τέλος της χρονιάς.

Μετά 14 χρόνια στην Φόρμουλα ένα, στο Gp του Άμπου Ντάμπι η καριέρα του Βραζιλιάνου πιλότου θα τελειώσει όπως δήλωσε, ήταν μια απόφαση που την πήρε μετά από πολύ σκέψη τον τελευταίο καιρό.

"Σκεφτόμουν πολύ το μέλλον και αποφάσισα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και πολλές επιλογές και πιστεύω ήρθε η ώρα για την αλλαγή" δήλωσε ο Βραζιλιάνος. 

"Διάλεξα αυτό το μέρος (Μόντζα) για να ανακοινώσω την αποχώρησή μου γιατί εδώ είχε κάνει την ανακοίνωση του τέλους της καριέρας του και ο Schumacher. Ο μόνος λόγος που έμεινα στην Ferrari ήταν η αποχώρηση του Michael το 2006 καθώς ερχόταν στην Ferrari την επόμενη χρονιά ο Kimi Raikkonen και είχε υπογράψει πριν από εμένα. Από ευγνωμοσύνη στο Michael και επειδή θεωρώ το μέρος σαν δεύτερη πατρίδα μου, μια χώρα που αγαπώ πολύ".

Ο Massa έχει μέχρι στιγμής 11 νίκες και 41 παρουσίες στο βάθρο. Το 2008 στο Gp της πατρίδας του ήταν για λίγα δευτερόλεπτα πρωταθλητής, τον τίτλο όμως τον "έκλεψε" ο Lewis Hamilton προσπερνώντας στην τελευταία στροφή λίγο πριν τον τερματισμό την Toyota του Timo Glock.







Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 02-09-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More