F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πουλήθηκε η F1 προς $8,5 δισ - Παραμένει ο Ecclestone

Η Liberty Media επιβεβαιώνεται ως η εταιρία που εξαγόρασε την Formula 1 με συνολικό κόστος 8,5 δισ δολάρια όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά το 2017.

f1 hellenic fan club - Πουλήθηκε η F1 προς $8,5 δισ - Παραμένει ο Ecclestone

Ο Αμερικανικός κολοσσός των μέσων ενημέρωσης Liberty Media θα κατέχει το 100% της Delta Topco, θυγατρικής της F1 και ταυτόχρονα έχει ολοκληρώσει την εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου 18,7% για $ 746 εκατομμύρια.

Πριν από την ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017, η CVC θα εξακολουθήσει να είναι ο κύριος μέτοχος της Formula 1.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας το επόμενο έτος, η Liberty Media θα γίνει ο κύριος μέτοχος με ποσοστό 35,5%, με τη CVC να έχει ένα μερίδιο 24,7%, μετά την πώληση του 13,4%.

Η δήλωση πρόσθεσε: «Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Liberty Media θα κατέχει τη Formula 1 και θα αποδοθεί στη Media Liberty Group, που θα μετονομαστεί η Formula One Group». 

Ο Chase Carey εκτελεστικό πρόεδρος της Αμερικανικής 21st Century Fox, θα αναλάβει πρόεδρος, με τον Bernie Ecclestone, κάτοχο των διαφημιστικών δικαιωμάτων της F1, διατηρεί τη θέση του CEO. Ο γερόλυκος της F1 αναμένεται να κερδίσει πάνω από $400 εκατομμύρια από αυτή τη συμφωνία και θα διατηρήσει το 5,5 των μετοχών που ήδη κατέχει.

Η Liberty Media θα επενδύσει περίπου $4.4 δισ. καθώς θα απορροφήσει και άλλα τόσα περίπου που είναι το χρέος της F1.

Η CVC Capital Partners, η κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της F1, θα έχει το 65% των μετοχών και θα συμμετέχει συμβουλευτικά στο συμβούλιο χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.






Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 08-09-2016 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More