F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Η McLaren του 2016 παρουσιάστηκε, ιδού η MP4-31

Η ομάδα της McLaren παρουσίασε το μονοθέσιο που ευελπιστεί να είναι διεκδικητής του τίτλου το 2016, ελπίζοντας με αυτό να "ξεπεράσει" ένα πολύ δύσκολο 2015.

F1 Hellenic Fan Club - Η McLaren του 2016 παρουσιάστηκε, ιδού η MP4-31
 Η McLaren χαρακτήρισε το νέο μονοθέσιο ως «καινοτόμο». Η  ομάδα του Woking τερμάτισε στην ένατη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πέρυσι, με μόλις 27 βαθμούς, μετά από μια σεζόν γεμάτη  προβλήματα αξιοπιστίας με τον κινητήρα της Honda. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής επέστρεψε στη F1 το 2015, αφού είχε αποχωρήσει το 2008. Αλλά μονάδα ισχύος του αποδείχθηκε μη ανταγωνιστική κι αναξιόπιστη κι η McLaren είχε ως το καλύτερο αποτέλεσμά της την πέμπτη θέση στην Ουγγαρία. Αυτά τα "επιτεύγματα" της περασμένης σεζόν επουδενί δεν ανταποκρίνονται στα όσα πρεσβεύει αυτή η θρυλική ομάδα, με τα 12 Πρωταθλήματα οδηγών και τα 8 κατασκευαστών.


Τώρα η ομάδα είναι αισιόδοξη ότι oι αρκετές αλλαγές στον κινητήρα της Honda θα βοηθήσουν να αλλάξει τις τύχες της στο 2016. Το νέο αυτοκίνητο συνεχίζει τη φιλοσοφία «size zero» που επέλεξε η εταιρία την περασμένη χρονιά. Η MP4-31 διατηρεί επίσης το πολύ "κοντό" ρύγχος της περασμένης σεζόν.

«Καθώς ξεκινάμε το δεύτερο έτος της ανανεωμένης εταιρικής σχέσης McLaren-Honda, όλοι μας παραμένουμε ενωμένοι στο σκοπό μας», δήλωσε ο Ron Dennis.
«Ο σκοπός είναι να αναπτυχθεί η ομάδα μας προς την κοινή μας φιλοδοξία: να κερδίσει. Δε θα κάνουμε καμία πρόβλεψη για το πότε αυτές οι νίκες θα έρθουν, αλλά μπορώ να πω χωρίς φόβο να βρεθώ ανακόλουθος, ότι κάθε μέλος της ομάδας μας έχει συνεργαστεί με πραγματικά αμείλικτη αφοσίωση τους τελευταίους μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ότι η αναπτυξιακή πορεία της MP4-31 έχει γίνει επωφελώς πιο απότομη στη διάρκεια του χειμώνα και είμαι, συνεπώς, πολύ περήφανος για τις προσπάθειες της ομάδας μας» ανέφερε επίσης ο επικεφαλής του McLaren Group.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η νέα μονάδα ισχύος της Honda με την κωδική ονομασία RA616H.
«Μαθαίνοντας από την περσινή χρονιά, έχουμε κάνει αλλαγές στον υπερσυμπιεστή και σε άλλα εξαρτήματα της μονάδας ισχύος κατά τη διάρκεια της διακοπής, ωριμάζοντας το συνολικό μας concept από πέρσι. Το βάρος κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών θα πέσει στη δοκιμή της ισορροπίας του μονοθεσίου με το νέο σασί και τον νέο κινητήρα και ιδιαίτερα το ERS. Δε γνωρίζουμε που ακριβώς βρισκόμαστε μέχρι να ολοκληρωθούν οι χειμερινές δοκιμές, αλλά ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πίστα, να συλλέξουμε στοιχεία και πληροφορίες τα οποία θα δώσουμε στους μηχανικούς μας ώστε να προετοιμαστούμε για την έναρξη του Πρωταθλήματος», δήλωσε ο επικεφαλής της Honda Motorsport, Yasuhisa Arai.

Alonso και Button δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το αεροδυναμικό πακέτο της MP4-31 και έτοιμοι να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν.

Δείτε το επίσημο βίντεο της παρουσίασης της MP4-31.


Το νέο αυτοκίνητο της McLaren ξεκίνησε το πρόγραμμα δοκιμών της στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα στα χέρια του Jenson Button.


 Άγγελος Φραντζής | 23-02-2016 | F1 Hellenic Fan Club

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More