F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

F1 : Τι ακριβώς συμβαίνει στον Schumacher

Για δεύτερη μέρα παραμένει σε κώμα ο θρυλικός πιλότος της Formula 1, Michael Schumacher, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι την ώρα που έκανε το αγαπημένο του χόμπι, το σκι. Τον έσωσε το κράνος αλλά το κτύπημα ήταν σφοδρό και του έκανε ζημιά στον εγκέφαλο και για αυτό θα παραμείνει σε κώμα καθώς η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Ο Gary Hartstein πρώην γιατρός της Φόρμουλα ένα εξήγησε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Schumi.

f1 hellenic fan club - schumacher ski accident 2013

Η εξήγηση της κατάστασης του Michael από τον Gary Hartstein: "Σε περιπτώσεις εγκεφαλικής αιμορραγίας, είναι σύνηθες να υπάρχει περίοδος διαύγειας αμέσως μετά τον τραυματισμό. Όμως η αύξηση της πίεσης προκαλεί ξαφνικά δραματικά συμπτώματα. Είναι καθοριστικό να υπάρξει νευρολογική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί αυτή. Η αποκατάσταση εξαρτάται 1) από τη σοβαρότητα του αρχικού τραυματισμού 2) την οξύτητα της πίεσης στον εγκέφαλο από το αιμάτωμα 3) τη ταχύτητα με την οποία αυτή «αποστραγγίζεται» και 4) τη ποιότητα της κέντρου θεραπείας και αποκατάστασης. Όσο για το τεχνητό κώμα, κάθε σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι προκαλεί απώλεια του συντονισμού των μυών της γλώσσας και του λαιμού. Κάτι σαν το ροχαλητό. Όμως αυτή η απόφραξη προκαλεί αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα και μείωση της παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο. Ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι αυτός θέλει. Τότε συνήθως γίνεται η γνωστή τραχειοτομή, προσφέροντας οξυγόνο στον εγκέφαλο. Όμως για να διασωληνώσεις κάποιον, πρέπει να βρίσκεται σε αναισθησία. Προκαλείς λοιπόν ένα τεχνητό κώμα που επί της ουσίας, είναι σαν παρατεταμένη αναισθησία". 

Στο πλευρό του Γερμανού στο νοσοκομείο έφθασε και ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA και επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, την εποχή της κυριαρχίας του Schumacher.



Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 30-12-2013 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More