F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

F1 : Ατύχημα στις δοκιμές της Pirelli στο Bahrain είχε ο Rosberg

Αποχώρησε η Mercedes από τις δοκιμές εξέλιξης της Pirelli στο Μπαχρέιν μετά το ατύχημα που είχε ο Nico Rosberg όταν έσκασε το ελαστικό του με ταχύτητα 320χλμ/ωρα.

f1 hellenic fan club - rosberg test pirelli bahrain

Εντυπωσιακό τετ-α-κε είχε ο Γερμανός πιλότος με 320 χιλιόμετρα που ευτυχώς δεν έπαθε το παραμικρό. Το μονοθέσιό του δεν κτύπησε πουθενά, χρειαζόταν όμως επισκευές για να ξαναβγεί στη πίστα, και ο απαιτούμενος χρόνος δεν ήταν αρκετός για να προλάβουν οι μηχανικοί στης Mercedes να το επαναφέρουν στην πίστα για το τελευταίο μέρος των δοκιμών του 3ημέρου και έτσι στην ομάδα αποφάσισαν να αποσυρθούν.

Στο Tweeter σχολίασε ο το συμβάν ο Rosberg με το σχόλιό του να διαγράφεται μετά από λίγα λεπτά. "Στριφογύρισα ξαφνικά με τέρμα γκάζι και 320 km/h στην ευθεία του Bahrain επειδή το λάστιχό μου εξερράγη χωρίς καμία προειδοποίηση".

¨Στις δοκιμές στο Μπαχρέιν χρησιμοποιήθηκαν μια σειρά πρωτότυπων ελαστικών τα οποία ήταν εντελώς καινοτόμα όσον αφορά τη δομή και τις ενώσεις τους με στόχο την ανάπτυξη των πλέον κατάλληλων λύσεων για την επόμενη σεζόν. Τέτοια ελαστικά χρησιμοποίησε και ο Rosberg τα οποία δεν είχαν δοκιμαστεί ξανά παρά μόνο σε περιβάλλον εργαστηρίου και αυτός ο τύπος δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί." ήταν η δήλωση της Pirelli για το συμβάν καθώς και ότι θα εξεταστούν τα αίτια του ατυχήματος και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη FIA και στις ομάδες.


Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 19-12-2013 | F1 Hellenic Fan Club    

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More