F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

F1 - Team orders με το καλημέρα στην Ferrari

Η Ferrari έδωσε σαφή εντολή στον Charles Ledlerc να μείνει πίσω από τον Vettel στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Formula1, το Gp Αυστραλίας, γιατί δεν υπήρχε λόγος να  πάρει το ρίσκο μιας μάχης για την 4η θέση.


Στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Ferrari στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν, ο Leclerc είχε ένα πολύ καλό αγώνα. Απείλησε τον Max Verstappen στην εκκίνηση αλλά αργότερα στον αγώνα, όμως είχε μια έξοδο στο γρασίδι και έχασε αυτή την ευκαιρία.

Αργότερα έπιασε και τον Vettel και είχε τη δυναμική να δώσει τη μάχη για την 4η θέση καθώς είχε πιο φρέσκα ελαστικά και ήταν ταχύτερος του Γερμανού με καλύτερο ρυθμό.

Τότε ήταν η στιγμή που ο Μονεγάσκος πιλότος της Scuderia ρώτησε τον μηχανικό του αν πρέπει να μένει πίσω από τον Vettel καθώς είχε την ταχύτητα να τον περάσει και η απάντηση ήταν ξεκάθαρη «μείνε πίσω, δεν χρειάζεται το ρίσκο, μείνε πίσω και μάζεψε μάρμπλς»

Ο Leclerc βέβαια υπάκουσε τις εντολές τις οποίες δικαιολόγησε μετά τον αγώνα λέγοντας ότι κατανοεί το team order."Είχα τον ρυθμό να περάσω τον Sebastian, αλλά η ομάδα αποφάσισε να κρατήσει τις θέσεις έτσι. Στην τελική, δεν υπήρχε τίποτα να κερδίσουμε. Το καταλαβαίνω".

Στη Ferrari είχαν δηλώσει ότι θα αφήσουν τους πιλότους ελεύθερους να δώσουν τις μάχες τους στο φετινό πρωτάθλημα. Δήλωση που καταρρίφθηκε με το καλημέρα.




Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 17-03-2019 | F1 Hellenic Fan Club 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More